7. kolo
07.11.2020 18:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Leroy Sané (© AFP)

Der Klassiker nabídl pětigólovou přestřelku, Lewandowskému vzal dva góly VAR

Podzimní derby Klassiker mezi Dortmundem a Bayernem nabídlo fanouškům pětigólovou přestřelku. Dortmund sice vedl, ale v dresu Bayernu řádil Robert Lewandowski, který si připsal gól a asistenci a další dva góly mu vzal VAR.

A fanoušci se nenudili už od samého začátku zápasu. Už v 1. minutě se pokoušel o vstřelení gólu z hranice malého vápna Lewandowski, jeho střela však skončila pouze v boční síti. Ve 14. minutě našel přetažený centr z rohového kopu Boateng, který míč poslal přímo před brankáře Bürkiho na hlavu Goretzky, který však mířil pouze do rukavic připraveného domácího brankáře.

Ve 22. minutě se do svojí první velké šance v zápase dostali také domácí. Přes Delayneyho a Reynu se míč dostal až k Hålandovi, který se ocitl tváří v tvář brankáři Neuerovi. V osudový okamžik však Håland zaváhal a jeho přízemní střela zamířila pouze napravo od Neuerovy brány.

A ani na další velký okamžik fanoušci nečekali dlouho. Ve 24. minutě usměrnil míč mezi tři tyče po přihrávce Gnabryho z levé strany Lewandowski. Radost Bayernu však vzápětí zatrhl rozhodčí Gräfe, který na základě podkladu VAR branku neuznal z důvodu ofsajdu, ve kterém se Lewandowski nacházel.

Ve 27. minutě střílel z hranice pokutového území ke vzdálenější tyči Goretzka, jehož střelu však Bürki pohotovým zákrokem vykryl. Ve 41. minutě si střelu z voleje zkusili i domácí, konkrétně Witsel, jeho rána však ani nemířila do brány.

Ve 45. minutě už se skóre zápasu měnilo. Sancho posunul míč na Guerreira, který v pokutovém území nahrál prudce po zemi směrem k Reusovi, jenž z první prostřelil brankáře Neuera a poslal tak Dortmund do vedení.

Vedení Dortmundu však nemělo dlouhého trvání. Ještě před konce první půle totiž ve 4. minutě nastavení Bayern srovnal. Hosté rozehrávali ze slibné pozice volný přímý kop, který Gnabry posunul na Müllera, ten míč zastavil a následně se líbivě trefil k pravé tyči Alaba. Do kabin se tedy k poločasové přestávce šlo za stavu 1:1 a nezaujatý divák si v prvním poločase nemohl stěžovat.

A nastolené tempo pokračovalo i v druhé půli. Hned ve 47. minutě mohl Dortmund jít znovu do vedení. Sancho poslal geniální průnikovou přihrávku na Hålanda, který však opět v klíčový moment zaváhal a tentokrát míč poslal nalevo od tyče Neuerovy brány.

A hned vzápětí Dortmund doplatil na zažité sportovní pravidlo "nedáš, dostaneš!" Ve 48. minutě odcentroval z levé strany hřiště do pokutového území Dortmundu Hernandéz, jehož centr hlavou lízl Lewandowski a míč se dostal až za brankovou čáru. Bayern se tedy dostal do vedení 2:1.

V 68. minutě mohl Dortmund vyrovnat. Reus se v pokutovém území Bayernu dostal do slibné střelecké pozice a rozhodl se pro prudkou střelu k bližší tyči. Jeho záměr však vycítil brankář Neuer a střelecký pokus bez větších problémů zneškodnil.

A v 80. minutě přidal Bayern třetí gól. Lewandowski posunul míč na volného Saného, který došel až do pokutového území a trefil se přímo do levého dolního rohu Bürkiho brány. Ani při dvougólové ztrátě deset minut před koncem se však Dortmund nevzdal.

V 83. minutě totiž Borussia snížila zpátky na jednogólový rozdíl, když Håland dostal skvělou průnikovou přihrávku vzduchem od Guerreira, obehrál ležícího brankáře Neuera a z levé strany zakončoval do prázdné brány.

Dortmund následně promrhal velkou šanci na vyrovnání. V 86. minutě totiž střílel Reus z voleje pouze nad. Ve 3. minutě nastavení druhé půle pak mohl definitivně stvrdit vítězství Bayernu Lewandowski, jeho vstřelený gól však už podruhé v utkání odvolal VAR.

Zápas tedy skončil výsledkem 2:3 a po atraktivní podívané si Bayern všechny tři body odváží do Mnichova. V praxi znamená výhra pro Bayern relativní osamocení na čele nejvyšší německé soutěže. Před nynějším kolem měl totiž Bayern 15 bodů, stejně jako Dortmund, od kterého teď bavorský velkoklub odskočil právě na rozdíl tří bodů.

Pouhé dva body za Bayernem je však se šestnácti body Lipsko, které dokázalo v sobotu odpoledne vyhrát 3:0 nad Freiburgem. Po reprezentační přestávce čeká Bayern domácí zápas s Werderem Brémy, Dortmund zase zajížďka do Berlína k zápasu s tamní Herthou.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hcs Bayern -2,5.

Reagovat
smazaný uživatel

? podle čeho soudíš? Dortmund chytil slinu celkem.

Reagovat
smazaný uživatel

Vím , co dokáže Bayern.

Reagovat
smazaný uživatel

To se nepovedlo .

Reagovat
manuelo neuero

tak nebýt videa...

Reagovat
Rich

1-3

Reagovat
Jardman

Neprohra Dortmundu

Reagovat
Ferragamo7

1:2

Reagovat
Heresy

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes místo Pavarda nastoupí Sarr, takže jsem opravdu zvědavý, jak zvládne tak důležitý zápas. Pocit z toho nemám moc dobrý, ale třeba mě výjimečně překvapí. Věřím v těsnou výhru Bayernu. Sestava by měla být následující: Neuer – Hernandéz, Alaba, Boateng, Sarr – Goretzka, Kimmich – Coman/Sané, Muller, Gnabry – Lewandowski. Pro dnešní utkání bych od začátku zvolil Saného. On zatím sice nemá úplně stabilně nadprůměrné výkony, ale oproti Comanovi je efektivnější jak v přihrávkách, tak hlavně v zakončení. Už se na zápas hodně těším.

Reagovat
Rich

Místo Sarra bych tam dal mladíka Richardse, který zahraje mnohem lépe, Prakticky, když nastoupí Sarr a on nastoupí, tak Bayern bude hrát v 10... Ani to složení obrany se mi nelíbí... Tím, jak Sule je v karanténě doma a Davies zraněný, tak vyběhne obrana... Alaba je příšerný a Boateng nemá konzistentní výsledky... Goretzka a Kimmich bude super... Vzhledem k tomu, že Sané je po zranění, nedával bych ho na začátek, ale na 30-35 minut... Čili útok složený: Coman, Gnabry, Muller a Lewa.

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

výbornej fotbal...po dlouhý době, co jsem koukal na nějakej šlágr top evropských lig a nebyl jsem zklamán...jen ta divácká kulisa tomu chyběla remíza by dnes asi byla spravedlivější, ale Bayern ukázal svoji sílu ve schopnosti dotáhnout akce do gólu...tohle BVB chybělo, aby to ta remíza byla...ale jinak rozhodně velice koukatelnej mač

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas. To byla atrakce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele