9. kolo
28.11.2020 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Kölnu (© AFP)

Dortmund doma nestačil na Köln

Určitě se nedá tvrdit, že by BVB bylo příliš unavené po zápase Ligy mistrů, ve kterém bez problémů porazilo Club Bruggy. Trápící se "Kozli" favorizovaného soupeře dokonale zaskočili a do necelých sto kilometrů vzdáleného města nad řekou Rýn odvážejí tři body, čímž ukončili nelichotivou osmnáctizápasovou sérii bez výhry.

Kdo ví, jak by to v Signal Iduna Parku dopadlo, kdyby Jadon Sancho netrefil ve 4. minutě po Reusově pobídce jenom břevno. Za pět minut se osmělili hosté a Roman Bürki musel hned tahat balon ze sítě. Ondrej Duda zahrával z levé strany rohový kop. Marius Wolf prodloužil hlavou na zadní tyč, kde byli připraveni hned dva borci Kölnu. Zakončoval ten první, Ellyes Skhiri - 0:1.

Teď tedy byla řada na svěřencích Luciena Favreho, kteří si ovšem vybrali slabší den a do konce úvodního dějství si nevypracovali žádnou vyloženou šanci (pokusy Hålanda a Reuse snad ani nestojí za zmínku). Naopak Ismail Jakobs mohl potrestat Hummelsovu chybu, kdyby ovšem mířil přesněji. Výběr Markuse Gisdola tedy šel do šaten za příznivějšího stavu.

Druhý zásah přidal Ellyes Skhiri patnáct minut po startu druhé půle. A nutno podotknout že to byla situace jako přes kopírák. Duda zahrával zleva roh, který Wolf znovu prodloužil na zadní tyč, kde měl pětadvacetiletý záložník tolik prostoru, že si mohl míč ještě zpracovat, aby vzápětí pálil z jednoho metru do prázdné - 0:2.

Borussia stále marně hledala klíč na dobře uzamčenou obranu "Kozlů". A když už se to podařilo, dobrou příležitostí mladíček Youssoufa Moukoko pohrdnul. Dočkal se až Thorgan Hazard ve čtyřiasedmdesáté minutě, když zakončoval akci přízemní střelou na zadní tyč - 1:2. Teprve potom se černožlutí probrali a do závěrečného hvizdu si vypracovali dvě slibné možnosti na vyrovnání.

Nejprve to zkoušel Mats Hummels, ale Timo Horn byl mezi třemi tyčemi pozorný. V nastaveném čase se ještě dostal po Reusově centru do šance Håland, nicméně pověst výjimečného kanonýra zblízka nepotvrdil. Dortmundští si tedy místo první remízy připisují třetí porážku, kterou budou chtít odčinit za týden ve Frankfurtu. Naopak RheinEnergie Stadion uvidí bitvu s Wolfsburgem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zde je tip od naší JEDNIČKY Handicap Dortmund- 2,5. 2,9-3,83

Reagovat
smazaný uživatel

To se jim povedlo.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele