26. kolo
20.03.2021 15:30 CET
4 : 0
(4:0)

Reportáž

Robert Lewandowski (© AFP)

Nezastavitelný Lewandowski! Jeho Bayern hrál v oslabení, přesto zničil Stuttgart hattrickem

Hrát v deseti mužích v poli není pro Bayern evidentně žádný problém. A především pak ne pro nezastavitelného Roberta Lewandowského, který opětovně přepisoval historické tabulky. Jeho hattrick za pouhých dvaadvacet minut přišel na řadu v době, kdy už nebyl na hrací ploše vyloučený Alphonso Davies, a skalp Stuttgartu mimo jiné ještě okořenil gólem Serge Gnabry.

Když se oba celky střetly v loňském roce na konci listopadu naposledy, kladli hosté určitě větší odpor bavorskému celku. A byť se mohlo zdát po úvodních minutách, že by v přesile mohli dosáhnout na velmi cenný úspěch, byli rychle vyvedeni z omylu. Tedy konkrétně je o pravém opaku přesvědčil především Lewandowski, letošní suverénní lídr střelců Bundesligy.

Ten se jinak osamostatnil na druhém místě všech nejlepších šutérů německé nejvyšší soutěže a předskočil díky svému 269. přesnému zásahu Klause Fischera. Před ním je tak jenom už stále asi nadobro těžko dostižitelný Gerd Müller. Jeden jeho milník ale přece může překonat, přičemž na počin má ještě poměrně dost času, konkrétně zbývajících osm ligových kol.

Do konce sezóny mu stačí skórovat pětkrát, aby dorovnal Müllerův úctyhodný zápis čtyřiceti branek nastřílených během jednoho ročníku. Dosud jich zaznamenal pětatřicet. Teď se přitom on i jeho spoluhráči musel vypořádávat prakticky již od startu s jednou velkou nepříjemností. Davies přibrousil v souboji o míč Enda a po konzultaci s VAR vyinkasoval červenou kartu.

Bayern nicméně tenhle moment nijak do kolen nepoložil. Stále působil dominantním dojmem a jen pět minut poté se poprvé ozval sám polský forvard. Gnabry dostal na levé straně až příliš místa, prudkou nahrávkou vyzval na hranici brankového území číhajícího Lewandowského, jemuž stačilo pouze jaksi dloubnout do balónu, a ten zaplul nekompromisně na bližší tyčku.

Sotva se Stuttgart vzpamatoval z tohoto inkasování, už musel sledovat další změnu skóru ve svůj neprospěch. Bayern předvedl úchvatnou, bleskovou kombinaci, zcela vyšachoval marně bránící protihráče, Sané předložil merunu Gnabrymu, který pohotově zacílil. A jen o minutu později domácí rozvlnili síť potřetí, Lewandowski využil hlavou centr zprava od Müllera.

Šest minut před obrátkou přišlo na řadu zkompletování hattricku Lewandowského, kterému se povedlo ve správnou chvíli zužitkovat ztráty míče obránce Antona. Ve druhé půli se pak tenhle duel v podstatě jen z povinnosti dohrával. Aspoň nějakým způsobem se snažil mírnit konečné fatální následky Kalajdzic, s jeho zakončením si však poradil domácí brankář Neuer.

Autor: Patrik Sandev / kicker.de, whoscored.com, sportschau.de

Komentáře (11)

Přidat komentář
Rich

3-1

Reagovat
Ferragamo7

2:0

Reagovat
Ferragamo7

Ten 2 gól Bayernu,to bola naozaj futbalová lahôdka,ich vyšachovali,ako malých chlapcov pri bagu.Okrem Lewu,hral včera veľmi dobrý zápas aj Sané.

Reagovat
Heresy

Reagovat
Rich

Je velice zajímavý, že když hráli v 11, tak těch prvních 10 minut před vyloučením Daviese ta hra nevypadala nic moc, taková dost utahaná... Ale Davies odešel, mrvil Alaba ze středu se přesunul na levou stranu a začalo to fungovat. Pořád zastávám názor a myslím si, že Alaba, pokud chybí Kimmich, tak by neměl hrát na jeho místě. Nemá na to, nic v tom středu nedokáže vymyslet a včera i dopředu nic moc nepředvedl na levé straně. Čili opravdu jenom do obrany se hodí... To je můj postřeh.

A jinak souhlasím, druhý gól byl naprostou fotbalovou lahůdkou. A jinak Boateng byl pevný v obraně a famózní Lewa. A musím ocenit i Gnabryho, ten taky makal.

Reagovat
Nickname 9

Velká škoda koda, že Boateng nebude proti Lipsku. Nahradil bych ho Sulem. Obranu bych viděl - Lucas, Alaba, Sule, Pavard. Bude zajímavé kdo bude hrát na křídlech, protože Gnabry chytl formu z minulé sezóny, Sané a Coman jsou poslední dobou taky skvělí

Reagovat
Rich

V tomhle máš pravdu v současné době mi přijde Boateng, alespoň na svém postu nejlepší, co Bayern má. Ale já bych vyslal, co možná nejsilnější sestavu: Neuer, Alaba, Hernandez, Sule, Pavard, Kimmich, Goretzka, Gnabry, Muller, Sane a Lewa. Saného jsem upřednostnil, protože je rychlý jako Coman, ale dribling má lepší a to je potřeba, proti Lipsku.

Reagovat
Nickname 9

Mluvme reálně, Flick rozhodně nepošle Alabu na LB a Lucase na CB. Sice by to možná bylo lepší, ale to Flick neudělá. Navíc Lucas je o parník lepší směrem dopředu. Se Saném souhlasím, je rychlý, skvělý dribling a střely má taky brilantní. Já se rozhodoval mezi Gnabrym a Comanem, protože oba mají formu, ale pro Gnabryho hovoří góly. Takže Comana bych nechal jako žolíka. Uvidíme co se stane během repre pauzy.

Reagovat
Rich

To je takové rozhodování, kdy si řekneš, je lepší mít Alabu v obraně nebo na LB a Lucase na CB, kde je pevný v kramflecích a přes něj góly nejdou... Teoreticky by se to dalo i točit, ale Alaba je nemožný na LB, pomalý dopředu a dozadu taky... Důležité je, aby se nikdo klíčový nezranil, Kimmich, Goretzka, křídla a Lewa jsou důležitý, to samé Neuer.

Ono to stejně bude náročné, Lipsko a hned za pár dnů PSG. Ale klíčový je oba zápasy zvládnout.

Reagovat
Ferragamo7

Presne tak,je super,že čo sa týka krídelníkov,tak momentálne je ,,pretlak" na tomto poste,Coman,Sané,Gnabry,Muller majú solídnu formu,v krajnom prípade by tam bol použiteľný aj Fonzi,škoda že nebude hrať proti Lipsku.Ale ja osobne som oveľa spokojnejší,keď ho vidím na kraji obrany,samozrejme občasné výpady do rozhodenej obrany súpera, sú pri jeho rýchlosti veľmi platné.Len dúfam,že sa do zápasu s PSG nezraní Kimmich,alebo Goretzka,lebo keď si predstavím na ich postoch Tollisa,alebo Martineza,tak moje ideálne hodnoty tlaku by dostali poriadne zabrať.

Reagovat
Jardman

Ten obránce, co vyběhl od saného jak trouba tomu dost ulehčil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele