24. kolo
06.03.2021 18:30 CET
4 : 2
(2:2)

Reportáž

Robert Lewandowski (© AFP)

Šlágr pro Bayern! Obrat proti Dortmundu řídil hattrickem Lewandowski

Druhá edice bundesligového šlágru mezi Bayernem a Dortmundem v této sezóně opět přinesla reklamu na německý fotbal. V úvodu utkání v Allianz Areně sice zmrazil náladu domácích dvěma rychlými góly Erling Håland, Mnichované ale dokázali zápas otočit, a i díky hattricku Roberta Lewandowského slaví vítězství 4:2.

Obě mužstva vstoupila do zápasu ve velkém tempu a už ve druhé minutě se poprvé měnilo skóre. Hráči Borussie získali na vlastní polovině míč a dvěma rychlými přihrávkami vzduchem jej dostali až k hranici pokutového území, kde i díky nedůrazné obraně Bayernu Delaney přihrál Hålandovi a ten i s přispěním teče bránícího Boatenga střelou k pravé tyči překonal Neuera.

Z utkání neuběhlo ani deset minut a žlutočerní po nádherné akci vedli už o dva góly. Delaney tentokrát dostal nádhernou křižnou přihrávku na útočnou polovinu, natáhl na sebe dva bránící hráče, načež přenechal míč Thorganu Hazardovi. Ten se tváří v tvář vybíhajícímu Neuerovi neukvapil a hbitou zasekávačkou našel Hålanda a norská superstar snadno doklepla míč do prázdné brány.

Opticky ale byli aktivnější domácí a bylo tak jen otázkou času, než si i oni začnou vytvářet šance. První nebezpečnou akci Bayernu v 18. minutě po Kimmichově skvělém centru zakončoval Sané hlavičkou z velkého úhlu, která jen těsně minula Hitzovu bránu.

Další nádherný fotbalový moment byl k vidění v 27. minutě a tentokrát už z toho Mnichované vytěžili snížení. Sané se ve vápně šikovnou kličkou zbavil bránícího Schulze a přes dva obránce naservíroval míč před prázdnou bránu Robertu Lewandowskému, kterému zakončení nedělalo sebemenší problém.

Sané s Lewandowskim byli také u další parádní akce ve 34. minutě. Pětadvacetiletý křídelník obratnou patičkou našel polského střelce skrze Zagadouovy jesle, následnou Lewandowského ránu z otočky ale stihl zblokovat Hummels.

Vyrovnání se nakonec Bayern dočkal ještě před koncem první půle. Comanův náběh do vápna zastavil šlapákem Dahoud a rozhodčí po shlédnutí opakovaného záběru odpískal penaltu. S tou si Lewandowski poradil zkušeně, lehkým zabržděním poslal Hitze na stranu a pohodlně poslal míč do opačného rohu brány. Po prvním poločase plném akce tak v Allianz Areně platilo skóre 2:2.

Úvodní minuty druhé půle patřily spíše hostům, už po třech minutách nebezpečně pálil z voleje Hazard, Neuerovu bránu ale těsně minul. Vzápětí se ve vápně po souboji s Kimmichem skácel k zemi Reus, ani přes naléhání hostů ale sudí penaltu neodpískal.

Následovala klidnější pasáž, více na míči sice byli domácí, ani jedno z mužstev se však nikam nehnalo a podobná přehlídka šancí jako v prvním poločase už k vidění nebyla. Ostrý zásah si tak až v 76. minutě připsal Marwin Hitz, Gnabryho tečovaná střela mu, ale mnoho starostí nenadělala.

Mnichované si tak pošetřili síly na samotný závěr, kdy dvěma slepenými góly rozhodli zápas ve svůj prospěch. V 89. minutě po velkém tlaku domácích zakončoval Müller, jehož ránu ještě dokázal akrobaticky zblokovat jeden z obránců. Míč se však odrazil k Leonu Goretzkovi a ten jej z voleje o levou tyč odrazil za záda bezmocného Hitze.

O minutu později bylo definitivně hotovo. Sané přenechal Daviesovu přihrávku Robertu Lewandowskému a ten tvrdou přízemní ranou k levé tyči zkompletoval hattrick.

Bayern tak i přes nepovedený úvod dokázal otočit derby s Dortmundem a vrátil se před Lipsko do čela tabulky. Hosté naopak klesli na šesté místo.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (28)

Přidat komentář
Rich

3-1

Reagovat
Jardman

Co říkáte na toho Richardse, další Sarr?

Reagovat
Rich

Neřekl bych, na rozdíl od Sarra disponuje rychlostí, driblingem a vypadá jako solidní hráč. Ale pro příští sezonu ta obrana vypadá docela slušně. Davies (Richards), Hernandez (Sule), Upamecano (Boateng), Pavard... Akorát by to chtělo někoho na pravou stranu a nevypadá to na to, že by se tam měl někdo přivést.

A obávám se, že to asi fakt tak bude, jelikož Bayern ještě bude chtít získat Neuhause a nevypadá to dobře s hráči, co byli posláni na hostování s výkupkou... Navíc Sarra nikdo nechce, žádný klub o něj nemá zájem... Snad se ta pravá strana vyřeší a přijde zpět Richards z hostování do Hoffenheimu, jelikož tam se rozehrál a vypadá slibně.

Reagovat
Jardman

Sarr je hodně velkej přepal Ať je to jak chce, prostě se to nepovedlo.

Jsem rád za každýho Němce, co přijde, nemám rád to Guardiolovské období, kdy se na úkor Němců tahali do Bayernu Jižani ze Španělska, popř. z Brazílie. Jedinej jižan, kterej mi sedl byl Thiago, toho jsem moc rád sledoval, jak si rozuměl s balónem, ale i tak bych radši viděl běhat v červený Kroose než Alonsa. A o stylu konce Schweiniho nemluvě...

Reagovat
Rich

Bayern to se Schweinim strašně pokazil, vypršela mu skoro smlouva a pozdě jí prodloužili... Stejně, šel do United, absolutních průměráků, kde ho Mourinho sprostě vykopl... Pak do MLS a konec kariéry... Ale nejemotivnější bylo s ním rozloučení, jak v Bayernu, tak v repre. Top hráč. Kroos byl totální výsměch, odešel do Realu a náhradu Bayern dostal prachy a Alonsa... Musím říct, že bylo pro mě bolestivé sledovat Alonsa... Strašný trapák, který měl světlé momenty, ale hrozně to kazil, pomalý byl, byl jsem rád, že skončil... Nutno říct, že díky Guardiolovi odešel Dante, místo toho přišel Benatia, který měl problémy se zraněními... Tuším, že Guardiola přivedl i brankáře jako číslo dva Reinu a prostě vůbec, tohle byly omyly...

Ale musím říct jednu věc.. Guardiola přivedl Kimmicha, dal mu šanci a Kimmich dospěl k nepostradatelného hráče, podle mě brzo bude kapitán. Pak přivedl Comana a Costu, první zmiňovaný, přišel na hostování z výkupní klauzulí a doteď hraje v Bayernu skvěle. Costa byl skvělý první sezonu, možná ještě druhou v Bayernu, ale teď nic moc...

To jsou asi nejlepší věci, co Guardiola udělal. Jinak jsem rád, že v Bayernu jsou zase hlavně Němci, možná vyjde i ten Neuhaus...

Reagovat
Nickname 9

Napravo by měl přijít Max Aarons z Norwiche, což by bylo super, ale asi by to znamenalo, že Neuhaus by přišel až v roce 2022. V tom případě bych prodloužil s Tolissem, aby neodešel zadarmo a až by přišel Neuhaus, tak bych ho prodal.

Reagovat
Rich

Koukal jsem a podle mě je větší priorita Neuhaus, což je naprostá pravda. Tolisso je strašný. Navíc Aarons se asi cuká, moc se mu nechce dělat náhradníka Pavardovi... Průser je Salihamidžič, který kecá Flickovi do práce... Ale ještě k té pravé straně, v Hoffenheimu se rozehrál Chris Richards a vypadá to, že buď ještě jeden rok zůstane a pak se vrátí do Bayernu a nebo hnedv létě se vrátí.. Ale pravdou je, že na pravé straně v Hoffenheimu hraje dobře.

Reagovat
bayern987

Aarons nepřijde, je moc drahý. Priorita by měl být Neuhaus a snad také bude.

Reagovat
Nickname 9

Priorita by měl být pravý obránce, ve středu máme Goretzku s Kimmichem.

Reagovat
smazaný uživatel

Hcs Bayern- 2,5 kurz 4,77. Výhra Bayernu přesně o 2 goly 4,85. Souhlasím s bookem naší jedničky , že výhra domacího týmu o 3 a více je pravděpodobnější, než jeho výhra přesně o 2 goly. Bojím se , že to bude ještě krutější.

Reagovat
smazaný uživatel

Book si hraje 4,71-4,83 .

Reagovat
Heresy

5:2

Reagovat
Nickname 9

Dortmund to u nás dlouhodobě neumí, takže tipuji 4:0

Reagovat
Nickname 9

Navíc jim chybí důležití Sancho, Guerreiro a Reyna

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska se Lipsko dostane do čela.

Reagovat
Nickname 9

Reagovat
esmuellert

Vtip kvalitní asi tak, jako defenziva BVB.

Reagovat
Nickname 9

Reagovat
Jardman

Mají o jeden inkasovanej gól míň než my

Reagovat
esmuellert

Počkej! Nepředbíhej! ...jinak my tu defenzívu letos máme bídnou, nalijme si čistého vína.

Reagovat
Rich

Příští rok to bude zase o něco lepší. Upamecano s Hernandezem ve středu obrany... Na levém kraji Davies (Omar Richards) a na pravé zase patrně Pavard (Sule a nebo Chris Rcihards).

Reagovat
esmuellert

Niklas na tom kraji čaruje, včera mě neskutečně bavil.

Reagovat
Ferragamo7

2:1

Reagovat
Kocour Klapuška

6:1

Reagovat
esmuellert

unglaublich!

Reagovat
rozirozi3

Jsem moc rád, že jsme to nakonec otočili a LGBT Borsussi Drtmund porazili

Reagovat
Ferragamo7

Keď si odmyslíme prvých 10 minút,tak si dovolím tvrdiť,že sme ich totálne zvalcovali.Od toho druhého inkasovaného gólu,ako keby sa Bayern ,,zdravo nasral" a do konca polčasu si Dortmund ani nepípol,veď oni sa pri Neuera ani nedostali.Tých 35min,bolo brutálnych!V druhom polčase mal BVB nejaké náznaky,ale vyloženú šancu to nie.Ja keď som videl,ako na nich vyleteli po tom druhom góle,tak som bol úplne pokojný a vedel,že to je len otázka času,kedy ich ten obrovský tlak a pressing zvalcuje.To by neustáli oveľa lepšie tímy,ako momentálny Dortmund.Skvelý a veľmi sebavedomý výkon. Teda až na prvých 10min.

Reagovat
Nickname 9

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele