27. kolo
03.04.2021 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Patrik Schick (© AFP)

Patrick Schick rozhodnul o výhře Leverkusenu nad Schalke

V reprezentačním utkání proti Walesu se sice český útočník nechal vyloučit, ale v Bundeslize se mu dál střelecky daří. Proti poslednímu týmu tabulky si připsal celkově už devátou trefu v probíhající sezoně. Díky ní Bayer po dvou porážkách opět vyhrál a bodově se dotáhnul na pátou Borussii Dortmund. Nutno ovšem podotknout, že domácí střetnutí s die Königsblauen nebylo jednoduché.

V 11. minutě se svěřenci kouče Grammozise dostali do rychlého protiútoku, který zakončoval Klaas-Jan Huntelaar hlavou těsně mimo brány. První přesný zásah tohoto duelu se odehrál v jeho šestadvacáté minutě. Kerem Demirbay se na hranici vápna skvěle vyhnul Mehmet-Canu Aydinovi a následný přízemní centr před svatyni Schalke uklidil na místo určení Lucas Alario - 1:0.

Do konce úvodního poločasu si domácí spíše hlídali těsné vedení a soupeře nepouštěli do žádných větších akcí. Sami si ovšem také nevypracovali žádnou významnou příležitost na zvýšení náskoku. Po změně stran se pokusil vyrovnat Amine Harit, jehož rána nebyla z nejpřesnějších. To samé platilo o Wendellově snaze na opačné straně hrací plochy.

V 58. minutě se výše zmíněný holandský útočník ve službách hostujícího celku už už radoval z gólu, jenže se ukázalo, že mu předcházel nepatrný ofsajd. Bayer tedy nadále držel těsné vedení. Ve druhé polovině zápasu se v jeho dresu osmělil jako první Florian Wirtz až v 68. minutě. Jenže po následné akci už se podařilo skórovat.

Patrik Schick si při přebírání příhrávky právě od střídajícího Wirtze ofsajdovou linii pohlídal, takže mohl levačkou zacílit z hranice velkého čtverce přesně k pravé tyči - 2:0. Tohle už vypadalo pro die Werkself hodně nadějně. Jenže na začátku závěrečné desetiminutovky poslal Can Bozdogan z levé strany centr do vápna. Huntelaar dostal od obránců moře času, aby balon zpracoval a následně jej z voleje nechytatelně poslal do pravého dolního rohu brány, kterou opět hájil Lukas Hradecky - 2:1.

Více toho už hráči klubu z Gelsenkirchenu nestihli, takže i po sedmadvacátém kole zůstávají na poslední příčce tabulky. Pád o patro níž se po třiceti rokách zdá být nevyhnutelný. Uvidíme, jak si tradiční celek za týden poradí s Augsburgem. Leverkusen bude chtít navázat na dvanáctou výhru v sezoně v duelu s Hoffenheimem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele