7. kolo
08.11.2020 18:00 CET
4 : 3
(2:2)

Reportáž

Leverkusen vyhrál po přestřelce nad Mönchengladbachem

Leverkusen vyhrál 4:3 nad Mönchengladbachem, ačkoliv v zápase dvakrát prohrával. V prvním poločase se skvěle prezentovali především Alario a Stindl.

Zápas neměl jasného favorita a od jeho začátku jsme byli svědky atraktivní podívané. Ve 13. minutě Bailey po sérii kliček poslal míč na Alaria, jehož střelu z první však zblokoval hostující Kramer.

V 18. minutě fauloval ve vlastním pokutovém území brankář Hrádecký Embola a rozhodčí Osmers nařídil pokutový kop, který vzápětí proměnil Lars Stindl a poslal tak Borussii Mönchengladbach do vedení.

To však nemělo dlouhého trvání. Už ve 27. minutě totiž dokázal Leverkusen srovnat. Diaby nahrál v pokutovém území na Alaria, který byl na levé straně zcela osamocen a rozhodl se pro technickou střelu na zadní tyč. Na tu byl hostující brankář Sommer krátký a rozhodčí po konzultaci s VAR kvůli možnému ofsajdu potvrdil regulérnost branky a srovnání.

Odpověď Stindla netrvala ani pět minut. Domácí Wirtz mu obranným zákrokem naservíroval míč přímo na kopačku a Stindl pak po pohotové otočce zamířil po zemi přímo k zadní tyči a vrátil tak vedení na stranu Mönchengladbachu.

Ve 34. minutě měla Borussia po rohovém kopu dvě velké šance. Nejdřív se k odraženému míči dostal Embolo a jeho střelu vychytal Hrádecký a následně skončila Bensebainiho rána pouze na břevně. Ve 40. minutě se do dobré střelecké pozice z hranice pokutového území dostal Thuram. Jeho střela pravou nohou však skončila pouze těsně vedle.

Ještě před koncem poločasu zaúřadoval znovu Alario. Tentokrát využil centr Wirtze z pravé strany a hlavou míč posunul přímo za záda brankáře Sommera. Po atraktivním prvním poločase byl tedy stav zápasu 2:2.

A ani ve druhé půli oba týmy ze svého tempa na neslevily. V 53. minutě napřáhl Bailey ke tvrdé střele zpoza vápna, která však po teči jednoho z bránících hráčů skončila pouze v zámezí. V 68. minutě už se Bailey gólově prosadil, když z první ve skluzu usměrnil míč do brány po přihrávce Diabyho.

V 82. minutě navíc přidal čtvrtý gól Leverkusenu Baumgartlinger a o osudu zápasu bylo téměř rozhodnuto. Borussia však vývoj zápasu přece jenom mírně zdramatizovala, snížení už však přišlo pozdě, Lazaro se totiž trefil patou po centru Herrmanna až ve čtvrté minutě nastavení druhého poločasu.

Leverkusen tak bere po atraktivním průběhu zápasu tři body, které ho posunuly na čtvrtou příčku, která by na konci sezóny zaručovala účast v základní skupině Ligy mistrů. Mönchengladbach je naopak po kompletním dohrání kola sedmý a v tuto chvíli by jistotu evropských pohárů neměl. Po reprezentační pauze čeká Leverkusen zajížďka do Bielefeldu, "Hříbata" se zase doma představí proti Augsburgu.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele