26. kolo
19.03.2021 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Marcel Sabitzer (© AFP)

Bielefeld nevystřelil přímo na bránu, s Lipskem padl v předehrávce těsně o gól

Lipsko se po vyřazení z Ligy mistrů může plně soustředit na domácí dění, v Bundeslize se snaží větrat bavorského giganta z Bayernu, a i díky pátečnímu skalpu Bielefeldu se mu zase přiblížilo maximálně na dostřel. Mnichovský celek každopádně má ještě v sobotu zápas k dobru proti Stuttgartu, v současné chvíli se nicméně rozdíl obou celků ztenčil na jeden bod.

Hosté před nadcházející reprezentační přestávkou vykazovali na ligové scéně více než dobrou formou. Až na minulou plichtu s Eintrachtem uzmuli tříbodový rezultát už posedmé za minulé období osmi kol a pořád jsou reálně v boji o titul. Utkání proti letošnímu nováčkovi nejvyšší soutěže ovšem pro ně představovalo náročnou zkoušku, kterou rozsekl až Marcel Sabitzer.

Arminia byla evidentně notně povzbuzena o velmi cennou výhru z předchozího týdne na půdě Leverkusenu a s favoritem se snažila držet krok, co to šlo. Ve finále doplatila pouze na vlažný vstup do druhé půle, jinak si nepočínala vůbec špatně. Reakce na inkasovaný gól nepřišla na druhou stranu vůbec žádná, a tak se v průběžném pořadí od pásma sestupu nijak nevzdálila.

Die Roten Bullen působili v prvním dějství přece jenom nebezpečnějším dojmem, kýženého úspěchu se ovšem nedočkali. Ve 12. minutě se ocitl v dobré pozici Forsberg, proti jeho střele ale předvedl dobrý zákrok domácí brankář Ortega Moreno, ve 30. minutě hlavičkou mířil jen nad břevno Halstenberg, obránce Lipska, a ve 43. minutě Ortega Moreno lapil šanci Nkunkua.

Už zakončení francouzského záložníka mělo být pro Bielefeld pořádným varováním, neboť se od rukavic odrazilo do břevna, jako by ovšem na tenhle moment zkrátka nereflektoval. Sotva byla zahájena druhá půle, pláchl do šestnáctky Daniel Olmo, našel v brankovém území nikým nehlídaného Sabitzera, pohybujícího se na hraně ofsajdu, jenž cílil snadno do odkryté brány.

Od té chvíle si saský výběr začal především hlídat svůj těsný náskok. Tahle taktika se ukázala jako správná, protože jeho soupeř směrem dopředu spíše tápal a recept na kompaktně působící defenzívu Lipska zkrátka nenašel. Mohl být přitom rád, že v 79. minutě neprohrával již o dvě branky, osmělil se totiž opětovně Nkunku, avšak Ortega Moreno proti němu perfektně zasáhl.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele