12. kolo
16.12.2020 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Jeffrey Gouweleeuw (© AFP)

Augsburg po více než měsíci vyhrál, body z Bielefeldu zařídil sváteční střelec

Bielefeld v domácím utkání s Augsburgem naplno ukázal své střelecké trápení. Po vyrovnaném duelu doprovázeném minimem větších šancí nakonec o výhře hostů rozhodl v 85. minutě holandský obránce Gouweleeuw.

První poločas spíš než vzrušující fotbalovou podívanou přinesl přehlídku nepřesností a ofenzivní marnosti na obou stranách. V 6. minutě se k zakončení zpoza vápna dostal japonský záložník Ritsu Doan, hostujícímu brankáři Gikiewiczovi však i přes lehkou teč jeho střela příliš velké starosti nenadělala. Zároveň to byla jediná střela na bránu, kterou první půle přinesla.

Ve 43. minutě se k nebezpečnému zakončení propracovali také hosté. Richterova rána z hranice šestnáctky ale byla tečována těsně vedle levé tyče domácí brány. Větší šance ale během prvních pětačtyřiceti minut v Bielefeldu k vidění nebyla a bezbrankové skóre tak průběhu utkání naprosto odpovídalo.

Druhý poločas toho nenabídl o moc víc. Situace stojící za zmínku se začaly rodit až po hodině hry, kdy začali hrozit domácí. V 67. minutě po přízemním centru Klose pálil Hartel těsně vedle pravé tyče. O sedm minut později pak Doan centroval před bránu a míč jen těsně před dotírajícím Gebauerem stihl ukořistit gólman Gikiewicz.

V 83. minutě se v obrovské šanci ocitl Fabian Klos, který po zaváhání obrany hostí dostal míč do ideální střelecké pozice. Bohužel pro Arminii však střílel jen doprostřed brány, kde stál připravený Gikiewicz.

A tak se opět potvrdila stará známá pravda nedáš - dostaneš. O dvě minuty později totiž zápas ve svůj prospěch rozsekli hosté. Daniel Caligiuri našel Jeffreyho Gouweleeuwa a ten poslal míč z první k levé tyči. Pro svátečního střelce šlo o první bundesligovou trefu po téměř čtyřech letech.

Vyrovnaný duel tak nakonec skončil lépe pro Augsburg, který se díky třem bodům vyhoupl na deváté místo tabulky. Bielefeld naopak potvrdil pověst nejhoršího útoku v lize a zůstává šestnáctý.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele