6. kolo
31.10.2020 15:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Mats Hummels (© AFP)

Dortmund i bez Haalanda zvítězil v Bielefeldu

Dortmund nepředvedl v nynějším klání vyloženě dechberoucí výkon, i tak se mu však jakožto favoritovi podařilo na půdě nováčka ligy z Bielefeldu urvat všechny body, a to i přesto, že se v sestavě neobjevil nejlepší střelec týmu Erling Haaland. Nutno říci, že dle všech statistických údajů si hosté vítězství zasloužili a urvali napříč všemi soutěžemi již svou třetí výhru v řadě.

To, že se norský ostrostřelec nakonec neobjeví v sestavě BVB, bylo poměrně překvapivou zprávou. Údajně ho do hry nepustily lehčí problémy s kolenem, ty by však neměly mít vliv na jeho působení v dalších zápasech, včetně toho v Lize mistrů na půdě Brugg a příští víkend proti mnichovskému Bayernu. Spíše se jednalo o jakýsi tah šetřit síly dortmundského klenotu.

Ani Jadon Sancho, Julian Brandt nebo Marco Reus se do soupeřovy sítě netrefili. Všechny očekávané potencionální střelce tentokráte zastoupil hráč, jehož hlavními úkoly jsou ty v obranné činnosti. Bek Mats Hummels se ovšem nakonec stal vůbec tím nejefektivnějším šutérem a s celkově třemi vstřelenými brankami je najednou v kabině druhým nejúspěšnějším.

Skórovat dvakrát se mu každopádně podařilo až po přestávce, protože v prvním poločase ještě Arminia hájila aspoň bezgólový stav. Až ve 27. minutě se Borussia propracovala do první vážnější příležitosti, a to prostřednictvím Sancha, jenže ten z vyložené pozice na brankáře Ortegu Morena nevyzrál. A pak Akanji svou levačkou vypálil těsně vedle domácí brány.

Až v 53. minutě došlo na jeden z rozhodujících okamžiků tohoto měření sil. Sancho rozehrál rohový kop pasem do šestnáctky, odkud Meunier svou hlavičkou sice nezamířil do prostoru třech tyčí, trefil však svého spoluhráče Hummelse, od nějž se míč odrazil za brankovou čáru. A v 71. minutě hostující stoper zacílil přesně podruhé, to když zužitkoval hlavou centr Reuse.

Domácí směrem dopředu nijak nezářili, tahali jednoznačně za kratší konec, a připsali si tak již svou čtvrtou bundesligovou porážku za sebou. Mohli být přitom rádi, že neinkasovali ještě více gólů, například v 78. minutě musel zasahovat Ortega Moreno vůči zakončení Raphaëla Guerreira. V 84. minutě se poté netrefil ani Brandt, kterého taktéž vychytal Ortega Moreno.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz, sport.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele