2. kolo
26.09.2020 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Joan Simun Edmundsson (© AFP)

Bielefeld bere první bundesligovou výhru po více než deseti letech, vyzrál na Köln

Po jedenácti letech se letos v létě Bielefeld vrátil do bundesligy a zatím si nevede vůbec špatně. V první dvou kolech získal čtyři body a v sobotu si připsal první domácí výhru.

Do SchücoAreny v Bielefeldu zajížděl Köln, který v prvním kole prohrál 2:3 s Hoffenheimem, zatímco Bielefeld remizoval 1:1 ve Frankfurtu. A Arminia se vůbec neprezentovala špatným výkonem. Proti Kölnu překvapila především velkou organizovaností a disciplínou své hry.

V prvním poločase se však fanoušci museli nudit. Žádný gól neviděli a jedinou větší šanci si vypracovali hosté ve 33. minutě, když Bornauw jen těsně minul levou tyč. To druhý poločas už byl z pohledu obou celků o poznání aktivnější, žádnému z týmů se však dlouhou dobu nedařilo dopravit míč až mezi tři tyče.

Až v 78. minutě brankář domácích Ortega nakopl míč daleko dopředu, kde si ho našel Edmundsson, který se dostal až do pokutového území Kölnu a z ostrého úhlu pálil až do sítě. Köln se z inkasovaného gólu nevzpamatoval a z Bielefeldu tedy odjíždí s prádznou.

Bielefeld si v bundeslize připsal první výhru od sezóny 2008/09, kdy se v německé nejvyšší soutěži objevil naposled. Kölnu se vposledních letech vůbec nedaří a jeho poslední bundesligová výhra se datuje do března letošního roku, kdy vyzrál na sestupující Paderborn.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele