7. kolo
07.11.2020 15:30 CET
2 : 2
(2:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Jean Philippe Mateta (© AFP)

Mohuč připisuje v zápase posledních dvou celků první bod

Málem na něj dosáhli už před dvěma týdny proti Gladbachu, nicméně nakonec z toho byla další porážka. Teprve po sedmém kole nebude svítit u fotbalistů Mainzu v kolonce získaných bodů nula. Pro Schalke jde o třetí remízu, avšak klub z Gelsenkirchenu stále zůstává zásluhou horšího skóre předposlední.

Nutno podotknout, že domácí skórovali výhradně z pokutových kopů. Ten první přišel na pořad odpoledne hned v 6. minutě, když si Matija Nastasić nevšimnul Jonathana Burkhardta a ve vlastní šestnáctce ho sundal. Rozhodčí Patrick Ittrich si ještě celou situaci znovu prohlédnul na videu, a pak ukázal na penaltový puntík.

Daniel Brosinski nekopl penaltu nejpřesvědčivěji, ale Frederik Rönnow na balon stejně nedosáhl - 1:0. Teď byla řada na hostech, aby odpověděli. Jenže pokusy Ozana Muhammeda Kabaka a Marka Utha se neujaly. Vyrovnání přišlo rovných třicet minut po úvodní trefě. Danny Latza přesně na hranici velkého čtverce fauloval Gonçala Pacienciu. Rozehrávky přímého kopu se ujal Mark Uth, jenž z kroku přestřelil zeď a rozvlnil síť - 1:1.

Nedlouho poté se ve výborné pozici ocitnul Paciencia a jenom díky Zentnerovu skvělému zákroku svítil dále na výsledkové tabuli nerozhodný stav. V nastaveném čase úvodního dějství posunul Burkhardt na Jean-Philippa Matetu, jenž se v pokutovém území potkal s Kebakem, který ho podle sudího fauloval.

Sám faulovaný si vybral opačnou (levou) stranu, než na kterou Rönnow skočil a poslal Mohuč do vedení - 2:1. Střelec druhého gólu mohl brzy poté skórovat znovu, jenže ztroskotal na muži v rukavicích. V jednapadesáté minutě byla v akci jednička domácích. Zentner správně neodhadnul let balonu, z čehož využil maximum Kabak. Ittrich si ale celou situaci prohlédnul podruhé a spatřil, že turecký obránce ve službách Schalke zahrál rukou.

Výběr Jan-Moritze Lichteho nadále držel těsný náskok, který mohl v 57. minutě navýšit, kdyby Burkhardt předvedl lepší práci s míčem. Die Königsblauen pak začali získávat převahu, ze které ovšem ani Paciencia, ani Uth nic nevytěžili. Mateta následně nemířil přesně. V 71. minutě přišel na hrací plochu Steven Skrzybski a deset minut poté se podepsal pod vyrovnávací zásah.

Jeho centr z pravé strany odrazil Zentner přímo do Jeremiaha St. Justeho, jenž si tak nešťastně vsítil vlastní branku - 2:2. Do konce zápasu se ještě jednou osmělil Uth. A Paciencia se kontaktu s Niakhatém octnul v soupeřově šestnáctce na zemi. VAR technologie však portugalského útočníka zklamala, jelikož se ukázalo, že o faul se nejednalo.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele