5. kolo
24.10.2020 15:30 CET
2 : 3
(2:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Jonas Hofmann (© AFP)

Vzdorující Mohuč nakonec na Gladbach nestačila

Domácí se v Opel Areně chtěli porvat o první letošní body. Ještě osm minut před vypršením řádné hrací doby to vypadalo, že na ně dosáhnou. Jenže pak Matthias Ginter rozhodnul o tom, že si Hříbata připíšou na konto druhou výhru v sezoně.

Oba týmy začali hodně ofenzivně a první pokus mezi tři tyče vyprodukoval Breel Embolo. Robin Zentner vytáhnul výborný zákrok. Další akce v podání hostujícího výběru už skončila gólem. Znovu u toho byl švýcarský reprezentant Embolo, který Lainerův centr sklepnul hlavou k nohám Larse Stindla, jenže se z hranice malého čtverce nemýlil - 0:1.

Odpovědět mohl za čtyři minuty Jean-Paul Beötius, který se ocitnul ve výborné pozici, ale s jeho nepovedeným zakončením si Yann Sommer poradil. Další akce přinesla vyrovnání. Danny Latza si všimnul naběhnutého Quaisona, který se výborně obtočil kolem Tonyho Jantschkeho a zamířil pouze do tyče. U dorážky byl nejdříve ze všech Jean-Philippe Mateta a s trochou štěstí (protože balon mu úplně nesednul) se mu podařilo skórovat - 1:1.

To ještě z prvního dějství nebylo všechno. Rocco Reitz našel po půl hodině hry Patricka Herrmanna, jenž orazítkoval břevno. Ve 36. minutě převzal Mateta ve vápně centr z pravé strany od Öztunaliho. Ač kolem něj stáli čtyři protihráči, rychle se otočil a po zemi překonal Sommera, který se následně mohl kvůli tomu nedůrazu vlastní obranné řady uvztekat - 2:1.

V závěru poločasu se ještě zapotil Zentner, nicméně vyrovnávacímu gólu se mu prozatím podařilo zabránit. V 51. minutě domácí jednička vychytala Herrmanna, a pak měli i trochu štěstí, že za ni při Wendtově dorážce zaskočil Moussa Niakhaté. Následně se před Sommerem ocitnul Levin Öztunali, ale stav zůstal stejný jako před začátkem druhé půle.

Marco Rose pak poslal do hry nové tváře a Borussia začala soupeři zatápět. Za svou aktivitu a odhodlanost byla oceněna v 75. minutě, kdy Niakhaté opět zastavil nebezpečnou střelu z bezprostřední blízkosti. Jenže tentokrát to bylo rukou, což Marcus Thuram, který se v šanci ocitnul, ihned dával rozhodčímu hlasitě najevo.

Jonas Hofmann si při penaltové exekuci počkal na gólmanův pohyb, a pak v poklidu zacílil po zemi po své pravé ruce - 2:2. Ihned spěchal do středového kruhu, protože se svými spoluhráči vycítil, že patnáct minut je dost času na to, aby místo jednoho bodu odjížděli domů se třemi. Rozhodující trefa přišla na pořad odpoledne ve třiaosmdesáté minutě.

Matthias Ginter se rozeběhnul proti Hofmannovu centru od rohového praporku a zády k brance trefil výhru přesně umístěnou hlavičkou na zadní (pravou) tyč - 2:3. Die Nullfünfer tak připisují pátou porážku ze stejného počtu duelů a budou doufat, že se jim lépe povede za týden na stadionu v Augsburgu. Gladbach přivítá v Borussia-Parku v ostře sledovaném klání vedoucí RB Lipsko.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele