22. kolo
20.02.2021 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Stuttgartu (© AFP)

Stuttgart odváží z Kölnu všechny tři body

Ve vyrovnaném zápase se o vítězství hostujícího celku podepsal Saša Kalajdžić. Díky tomu zůstane jeho klub v klidném středu tabulky, zatímco Kozli mají po další prohře stále sestupové starosti.

Po většinu úvodní dvacetiminutovky byli hosté aktivnějším týmem. Přesto vyprodukoval jedinou střelu nad bránu Ondrej Duda. Nedlouho před koncem prvního poločasu to pro Stuttgart vypadalo hodně nadějně. Orel Mangala už byl ve vápně, ale pozdější hrdina Saša Kalajdžić se dopustil v ten nejméně vhodný moment útočného faulu.

V pětačtyřicáté minutě se ještě k hlavičce dostal Konstantinos Mavropanos. Bohužel o kousek minul zařízení. Ve 49. minutě rozehrával Borna Sosa standardní situaci. Výborný centr doletěl až do vápna, kde jej prodloužil hlavou za sebe Kalajdžić. Že stál rakouský forvard zády k bráně, ho nijak nelimitovalo v tom, aby míč zapadnul přesně k pravé tyči - 0:1.

Nedlouho poté mohl přidat pojistku Silas Wamangituka Fundu, jenže našel pouze připraveného Horna. Stejná situace se opakovala o necelých deset minut později. Krátce před začátkem závěrečné dvacetiminutovky vyslal Max Meyer do dobré příležitosti kolegu Emmanuela Dennise, který ovšem vyrovnání nezajistil.

A srovnat stav na ukazateli skóre se nepodařilo ani Salihu Özcanovi, jehož rána z dvaceti metrů orazítkovala břevno. V závěrečné desetiminutovce to zkoušeli dvakrát Ismail Jacobs a Elvis Rexhbecaj. Kozlům však v tomto duelu dvaadvacátého kola nebylo souzeno dát byť jedinou branku. Tak snad se zadaří za týden v Allianz Areně v Mnichově. VfB přivítají doma poslední Schalke.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele