30. kolo
20.04.2021 18:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Jonas Hector (© AFP)

Kapitán Hector dvěma góly přisoudil Kölnu výhru nad Lipskem

Pořádně důležitou vzpruhu získal 1. FC Köln, jenž ve vloženém kole, trochu překvapivě, přetlačil doma aktuálně v tabulce druhé Lipsko. Přerušil tím pořádně negativní sérii devíti zápasů bez ligového vítězství a dotáhl se v průběžném pořadí bodově na ty celky, s nimiž bude i nadále soupeřit o záchranu. Klíčovou postavou domácích se stal Jonas Hector.

Friedhelm Funkel, nový trenér Die Geissböcke, který nahradil nedávno Markuse Gisdola, si výrazně napravil reputaci poté, co během premiéry na lavičce naposledy jeho tým nestačil venku jasně na Leverkusen. A byť se z nynější předposlední pozice klub ze Severního Porýní-Vestfálska nevymanil, situace pro něj po této výhře vypadá přece daleko příznivěji.

Die Roten Bullen naopak nenapravili svůj nedávný mdlejší výkon proti Hoffenheimu a opět ztratili body do možného boje o titul, který se už tak v závěru sezóny rovná spíše utopickým představám. Možná že svěřencům kouče Juliana Nagelsmanna jaksi dochází pravá motivace, protože i jejich pozice vicemistra je podstatě v tuhle chvíli těžko dobyvatelnou záležitostí.

První poločas s sebou ještě žádnou branku nepřinesl. Ne že by se oba mančafty nesnažily o nějaká zakončení mezi tři tyče, avšak produktivita u obou poměrně dost pokulhávala. Vlastně v té největší možnosti se ve 36. minutě ocitl Mukiele, který ve vápně stanul sám proti brankáři Timu Hornovi, ale v koncovce se mu nevedlo a namířil balón po zemi pouze vedle domácí brány.

Vstup do druhého dějství se pak Lipsku hrubě nevydařil, už ve 46. minutě poprvé inkasovalo, to když dlouhý, táhlý centr Jannese Horna od levé lajny zužitkoval hlavou na zadní tyčce sbíhající si Hector. V 59. minutě ovšem bylo srovnáno. Halstenberg zleva popostrčil míč do středu pole, odtud ho Haidara rychle napálil a jeho parádní střela zaplula za úplně zkoprnělého Tima Horna.

Uběhlo každopádně jen několik desítek vteřin od této trefy a Kölnu se podařilo navrátit vedení na svou stranu. Hector ve vzduchu elegantně zakombinoval s Dudou, vletěl do šestnáctky a levačkou zacílil na bližší tyčku. Lipsko mohlo reagovat ve třetí minutě nastavení, nicméně Kluivert ze solidní pozice orazítkoval svým pokusem pouze brankovou konstrukci.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele