6. kolo
31.10.2020 15:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Thomas Müller (© AFP)

Bayern v Kölnu potvrdil roli favorita

Když hosté těsně před odchodem do šaten zvýšili na 2:0, zřejmě nikdo neočekával, že by domácí byli schopní s výsledkem ještě něco udělat. Ti se však nevzdali, ale i přes bojovný výkon nedosáhli ani na bod.

První branka na RheinEnergie Stadionu padla ve 13. minutě. Krátce předtím zahrál Marius Wolf ve vlastním vápně rukou a sudí Frank Willenborg ukázal na penaltový puntík. Timo Horn sice správně skočil po své levé ruce, nicméně exekuce v podání Thomase Müllera byla natolik razantní, že se zastavila až v síti - 0:1.

Poté našel Ondrej Duda v šestnáctce Bayernu Ismaila Jakobse, který možnost vyrovnat odmítnul. Při dalším pokusu hlavičkoval Maxim Choupo-Moting Hornovi přímo do náručí. V devětatřicáté minutě se v ideální palebné pozici ocitnul Thomas Müller, ale balon netrefil podle svých představ. Hansi Flick se však s celou svojí družinou mohl do přestávky ještě jednou radovat.

Joshua Kimmich posunul při brejku na pravé křídlo pro Serge Gnabryho, jenž využil volného prostoru a seběhnul do velkého čtverce, odkud přízemní střelou zpoza obránce zajistil obhájci titulu poločasové vedení o dvě branky - 0:2. Po změně stran nebylo k vidění mnoho pozoruhodných příležitostí.

V 50 minutě pokazil Gnabrymu další radost včasnou reakcí muž v rukavicích. V 71. minutě hlavičkoval Jakobs po Dudově centru nad. Přesto se domácí dočkali alespoň jednoho čestného zásahu. Po centru z levé strany se míč dostal až k Dominicku Drexlerovi, jenž na hranici šestnáctky neváhal a okamžitě vystřelil. Měl hned dvojnásobné štěstí, protože kulatý předmět trefil Jana Thielmanna, který stál na hranici ofsajdu, a na jehož teč nemohl Manuel Neuer při nejlepší vůli zareagovat - 1:2.

To se psala třiaosmdesátá minuta a do závěrečného hvizdu už ani jedna strana nic významného směrem dopředu nevytvořila. Bayern se tak díky zaváhání RB Lipsko dostal opět na čelo tabulky, ze kterého ho s velkou pravděpodobností už nikdo nesesadí. V týdnu v rámci Ligy mistrů zajíždí do Salzburgu, a potom je na programu ostře sledovaný duel s Borussií Dortmund. Köln zůstane po sedmi kolech na barážové příčce a příště se představí na Weserstadionu v Brémách.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
Rich

0-4

Reagovat
smazaný uživatel

Kolínu nemusí Bayern dokazovat svoji sílu. V 7. kole vyhrají vyžším rozdílem.

Reagovat
Ferragamo7

0.2

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele