8. kolo
20.10.2019 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Schalke odmítlo vystoupat na první příčku

Jelikož hráli v rámci osmého kola úplně poslední zápas, věděli svěřenci Davida Wagnera, že by je případná výhra posadila do čela tabulky. Jenže Hoffenheim předvedl výborný výkon a na pohárové příčky ztrácí pouhé tři body.

Jako první se musel mít na pozoru Oliver Baumann. Nejprve sledoval, kterak jedovatý projektyl z kopačky Daniela Caligiuriho skončil na spojnici břevna a tyče, a poté se pokusil jeho svatyni dobýt Alessandro Schöpf. Bohužel pro die Königsblauen minul. Aktivní Schöpf si mezi čtyřiadvacátou a jednatřicátou minutou připsal další výživné pokusy. Mezitím se ještě pokusil brankáře Hoffenheimu překonal Salif Sané.

Za TSG se v závěrečné desetiminutovce úvodního dějství osmělili Stefan Posch a Dennis Geiger. Jenomže úspěšní nebyli, takže se do druhé pětačtyřicetiminutovky vstupovalo za bezbrankového stavu. Také po změně stran byli hosté aktivnější. V 60. minutě jim málem daroval vedoucí trefu Oliver Baumann.

Zkušený gólman chyboval, ale naštěstí pro jeho tým byl Burgstallerovi ve snaze dostat míč za čáru odpískán útočný faul. Vítěznou branku zařídil v jednasedmdesáté minutě Ilhas Bebou, který po individuální akci vystřelil. Alexander Nübel jeho pokus jenom vyrazil k Andreji Kramarićovi, který z dorážky nezaváhal - 1:0.

Hosté se pak pochopitelně začali více věnovat ofenzivě a nechávali v obraně otevřená vrátka. Toho v pětaosmdesáté minutě využil Bebou, který si ve vápně udělal prostor a přesnou střelou pravačkou na bližší týč rozhodnul o tom, že si jeho zaměstnavatel připíše třetí vítězství v sezoně - 2:0. Další by se klidně mohlo udát za týden v duelu s Herthou. Schalke čeká prestižní Revierderby, tedy bitva s Borussií Dortmund.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

4:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele