6. kolo
28.09.2019 15:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Gladbach v pohodě přehrál Hoffenheim

TSG opět potvrdili, že se stále hledají. I když, pravda, Hříbata předvádějí kvalitní výkony a rozhodně bude zajímavé sledovat, kam až je dovedou.

V úvodní desetiminutovce to přitom byli spoluhráči Pavla Kadeřábka, kdo diktoval tempo hry. Jenže Posch, Bebou a ani dvakrát Baumgartner neuspěli. Na druhé straně se z dálky osmělili Thuram a Rudy. Ve 28. minutě litoval svojí velké neproměněné příležitosti Neuhaus. Ve třiačtyřicáté minutě už se hosté radovali.

Na pravém křídle prošla přihrávka na rozběhnutého Marcuse Thurama, který se dostal až do šestnáctky, kde před bránou našel Alassaneho Pléu. Spolupráce dvou borců, kteří v minulosti hrávali ve francouzské Ligue 1, tak přinesla Borussii kýžené vedení - 0:1. Příležitost k vyrovnání se málem uskutečnila v 54. minutě.

Ale fakt jen málem, protože asistent u videa vyhodnotil rozhodnutí sudího Osmerse jakožto mylné - Christoph Kramer rukou nezahrál. V následujících minutách byli hodně vidět Robert Skov, a také neúnavný Pavel Kadeřábek, který se více věnoval ofenzivě. Na druhé straně pak zaváhal Breel Embolo.

Marcus Thuram však už čtyři minuty poté přispěchal s nápravou v podobě druhého zásahu. Obránci mu nevěnovali příliš velkou pozornost, a tak mohl v klidu doputovat až do vápna, odkud levačkou v pohodě prostřelil Baumanna - 0:2. Hoffenheimští to ale nezabalili a Adamyan a Rupp nepatrně vylekali Sommera.

V 81. minutě si Grillitsch vyšlápnul na Neuhause a video rozhodlo o tom, že ani tentokrát neměl rozhodčí pravdu. Za dvě minuty dostalo skóre svoji finální podobu, když Pléa pobídnul svou vynikající přihrávkou Neuhause, který využil poměrně nešikovného vyběhnutí brankáře Baumanna - 0:3. Na Gladbach čeká v týdnu další duel Evropské ligy s celkem Istanbul Basaksehir, a poté do Borussia-Parku zavítá Augsburg. Schreuderova skvadra se pokusí uhrát přijatelný výsledek na půdě Bayernu Mnichov.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele