33. kolo
20.06.2020 15:30 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Wolfsburg smetl Schalke a zajistil si postup do Evropské ligy

Wolfsburg potřeboval po dvou nepříliš vydařených kolech, v nichž urval jeden jediný bod, konečně naplno zabrat. A na půdě Schalke, které mimochodem dál pokračuje v protahování své vlastní rekordní bilance při čekání na ligové vítězství, neměl výraznější problémy se zlomením odporu svého soupeře. Zůstal tak v tabulce na klíčovém šestém místě.

Pokud se Vlkům podaří udržet současné postavení i na konci tohoto soutěžního ročníku, probojují se s jistotou do základních skupin Evropské ligy. Sesadit je ovšem může stále ještě rival z Hoffenheimu, který je v průběžném pořadí sedmý a má shodný počet bodů, akorát horší skóre. Na závěr přitom hosté narazí na vlastním stadionu na mistrovský Bayern.

Patnáct utkání v řadě, tak dlouho se nepodařilo Die Königsblauen v Bundeslize zvítězit. K přerušení téhle série přitom ani náhodou neměli blízko v nynějším případě. Po dvou brankách Woutera Weghorsta, jedné od Kevina Mbabua a Joaa Victora dokonce prohrávali už o čtyři góly, debakl však následně alespoň čestně zmírnil svou trefou Rabbi Matondo.

Tenhle zápas jako by podtrhl skutečnost, že svěřenci trenéra Davida Wagnera, jenž má stále neutuchající početnou marodku, prožívají jednu z nejhorších jarních částí sezóny v posledních několika letech. Wolfsburg vlétl na svého soka hned od začátku, už v 7. minutě pálil z velmi dobrého postavení Ginczek, avšak svou pumelici nakonec nasměroval jen nad břevno.

V 16. minutě se již však hosté ujali vedení. Steffen zleva poslal pas do šestnáctky, kde se ještě do míče nedobře opřel Ginczek, nicméně balón ve finále skončil u správně se orientujícího Weghorsta, jenž z blízkosti překonal brankáře Nübela. Schalke mohlo odpovědět v závěru prvního dějství, McKennieho dělovku ale stačil zlikvidovat pozorný gólman Casteels.

Asi největší možnost na vyrovnání spálil na straně domácích v 55. minutě Caligiuri. Ten se v pokutovém území ocitl zcela nehlídaný a sám, měl dostatek času a prostoru na zakončení, jenže trestuhodně napálil merunu jen do Casteelse. A naopak o pár chvil později Wolfsburg skórovat dokázal, tedy lépe řečeno Weghorst, jenž zužitkoval uvolnění od Steffena.

V 59. minutě výběr kouče Olivera Glasnera udeřil gólově potřetí. Arnold se rozhodl, že standardku nerozehraje očekávaným centrem, ale přihrávkou do vápna, odtud sice Ginczek zamířil do tyčky, z bezprostřední dorážky však už pohotově zacílil Mbabu. A v 69. minutě zaznamenal João Victor čtvrtý přesný zásah VfL střelou do dolního rohu brány.

Zdecimovanému Schalke se jen o minutu později podařilo snížit průběžný stav, každopádně Matondo se z gólu příliš neradoval, poněvadž tenhle moment fakticky jen kosmeticky upravil konečné skóre. Kutucu byl na place jako náhradník teprve chvilku, již ovšem stačil mistrně uvolnit svého spoluhráče, jenž pak přesně umístěným pokusem vyzrál na Casteelse.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele