20. kolo
02.02.2020 18:00 CET
2 : 4
(1:2)

Reportáž

Vlci na jaře poprvé vyhráli, oslabený Paderborn porazili 4:2

Fotbalisté Paderbornu nenavázali na vítězství nad Freiburgem z minulého týdne, v domácím prostředí padli s Wolfsburgem 2:4 a vrátili se na poslední místo tabulky. Hosté, kteří po dvě třetiny zápasu hráli v přesile vybojovali první jarní body a poskočili na deváté místo.

Úvodní minuty patřily hostům, kteří si vytvořili hned několik velkých šancí. Ve 12. minutě se Ginczek s míčem hnal na bránu, výborný zákrok ale předvedl domácí gólman Zingerle, který proti němu vyběhl, skočil mu pod nohy a zasáhl míč natolik šikovně, že se nekopal ani roh. Další pohotovost pro pětadvacetiletého brankáře Paderboru přišla o pět minut později, kdy se vyznamenal proti střele z úhlu Admira Mehmediho.

A tak to byli domácí, kdo jako první udeřil. Ve 22. minutě rozehrávali rohový kop, který našel hlavu Christiana Strohdieka. Ten míč posunul před bránu k Benu Zolinskimu, jemuž se z krkolomné pozice podařilo zakončit mimo dosah gólmana Casteelse. O čtyři minuty později ale už bylo srovnáno. Maximilian Arnold ze standartky centroval do vápna, kde se míč otřel o záda Robina Knocheho a doplachtil až do sítě.

Ve 33. minutě přišla pro domácí mužstvo další zlá zpráva. Obránce Gerrit Holtmann bojoval o míč s Renatem Steffenem, načež ztratil nervy a po svém soupeři se vztekle ohnal. Souboj o míč pro něj tak vítězně neskončil, na rozdíl od souboje o teplou vodu ve sprše, které měl dostatek, jelikož se po červené kartě pakoval do šaten už po půl hodině.

Přesilovku hosté poprvé využili ve 40. minutě, kdy Schlager ve vzniklé mezeře v obraně našel Ginczeka a ten střelou na bližší tyč propálil Ziegerleho a otočil na 2:1.

Další gólové šance přišly po půli. V 51. minutě se ve slibné pozici ocitl domácí Vasiliadis, jeho rána však mířila jen doprostřed brány, kde byl připraven Casteels. O deset minut později se opět radovali vlci. Tři hráči v bílozeleném se totiž objevili ve vápně proti dvěma obráncům a situaci vyřešili tak, že osamocený Ginczek měl dostatek času na to, aby zpracoval, zamířil a vymetl horní roh Zingerleho brány.

V 72. minutě se domácí dostali na dostřel. Sebastian Vasiliadis měl před sebou volný prostor, a tak z velké dálky tvrdě vypálil a Casteels na jeho ránu nedosáhl. Jenže naděje na zdramatizování závěru zápasu Paderbornu vydržela jen čtyři minuty. Pak vlci dostali možnost zahrávat přímák, ke kterému se postavil Arnold a ten míč perfektně zakroutil k pravé tyči a vrátil Wolfsburgu dvoubrankové vedení, které mu vydrželo až do konce.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele