6. kolo
28.09.2019 15:30 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Bayern těsně zdolal Paderborn a poprvé v sezóně stráví alespoň týden na čele Bundesligy

Paderborn čelil v 6. kole velmi silnému soupeři, mnichovskému Bayernu. Vzhledem k postavení obou týmů v tabulce byla všeobecně očekávána jednoduchá výhra Bayernu, pravděpodobně i s větším gólovým rozdílem. Bundesligový rekordman v počtu titulů však musel být celý zápas a hlavně v jeho závěru pořádně soustředěný a dávat si dobrý pozor, neboť domácí nakonec nebyli daleko od zisku překvapivého bodu.

Bavorští favorité do utkání nastoupili s odhodláním rozhodnout jej co nejdříve. V 8. minutě měl na kopačce první branku duelu Lewandowski, který ale nepochopitelně minul prázdnou bránu Paderbornu po nesobecké přihrávce od Gnabryho. O minutu později domácí svou chybou nabídli další příležitost ke skórování Coutinhovi, jenž pouze orazítkoval břevno.

Po čtvrt hodině hry šli hosté přece jen do vedení. Coutinho zleva parádní přihrávkou našel nabíhajícího Gnabryho, který své zakončení neuspěchal a poslal míč okolo vyběhnuvšího Hutha do sítě - 0:1.

Ve 25. minutě bylo málem vyrovnáno, když si Thiago při zpětné přihrávce nerozuměl s Neuerem a jen tak tak si nedal vlastní gól. Poločasové skóre tak znělo 0:1.

Deset minut po pauze už to bylo o dvě branky. Kimmich fantastickou kolmicí vysunul Gnabryho, ten z první přihrávkou před prázdnou bránu vybídl ke skórování Coutinha, jenž, na rozdíl od Lewandowského v první půli, svou šancí nepohrdl a zvýšil náskok svého týmu - 0:2.

V 68. minutě ovšem přišla facka do tváří hráčů Bayernu, kteří si již možná mohli myslet, že mají vyhráno. Antwi-Adjei poslal z pravé strany střílený centr do pokutového území, míč zaskotačil ve vzduchu, až se do něj z voleje opřel Pröger a dal svým spoluhráčům naději na dobrý výsledek - 1:2.

O jedenáct minut později přišla mnichovská pojistka. Süle z hloubi pole vysunul do šance Lewandowského, jenž tentokrát zachoval chladnou hlavu a stylově přehodil Hutha - 1:3. Paderborn ale své zbraně nesložil a odměnou mu byl další kontaktní gól. Domácí zahrávali roh, obránci Bayernu míč odvrátili před vápno, ale jen k nohám Collinse. Ten se příliš nerozpakoval a senzační ranou ze vzduchu překonal Neuera podruhé - 2:3.

Hosté si nakonec těsné vedení pohlídali a odvezli si tak z Benteler-Areny všechny tři body. Díky tomuto vítězství a první prohře Lipska v ročníku se Bayern posunul o bod před své rivaly do čela tabulky. Domácí i nadále zůstávají s jediným bodíkem poslední a nevypadá to s nimi vůbec dobře.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-3

Reagovat
Kolarik12

0-5, Lewa hattrick...

Reagovat
smazaný uživatel

0-6, Lewa 3, Perisic, Gnabry, Coutinho

Reagovat
Heresy

1:4

Reagovat
DidusIneptus

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele