1. kolo
17.08.2019 15:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Freiburg v závěru smetl Mohuč a vyhrál 3:0

Přes osmdesát minut čekali diváci na Schwarzwald stadionu na vstřelenou branku. Freiburg připravil v rozmezí šesti minut Mohuči nemilé překvapení v podobě tří branek a tím utkání definitivně strhl na svojí stranu. Lucase Hölera brankou napodobil Jonathan Schmid a třetí trefu obstaral z pokutového kopu Gian Luca Waldschmidt. Freiburg má na úvod Bundesligy tři body, Mohuč se vrací s prázdnou.

Utkání Freiburgu s Mohučí slibovalo vyrovnanou partii a prakticky diváky nezklamalo. Hrálo se skutečně vyrovnaně, s šancemi na obou stranách a to po celých osmdesát minut.

V první příležitosti pohořeli hosté. Quaisonovu přihrávku tečoval Koch a zasahovat musel Schwolow. Hosté ještě rozehrávali rohový kop, ze kterého ale nic nevzešlo. Na druhé straně se dostali ke slovu i hráči Freiburgu a stálo to za to. Waldschmidt si těsně za pokutovým územím zpracoval balón na prsa a parádně vypálil, jenže neméně dobrý zákrok předvedl i brankář Müller. Utkání nemělo špatné tempo, oba celky se dostávaly do šancí, jenže na ukazateli skóre stále svítilo 0:0. A to i ve 25. minutě, kdy se Mohuč hnala do brejku, ale unikajícího Bakua zneškodnili Schlotterbeck se Schwolowem. Neuspěl ani Quaison, jehož pohledné nůžky netrefily branku.

První poločas zůstal bez branek a předznamenal zajímavé druhé dějství. Po změně stran však tempo hry opadlo. Šancí už zdaleka nebylo tolik a dlouho to vypadalo, že se diváci na Schwarzwald stadionu kýžené branky nedočkají. Diváky vyvedla z letargie 81. a 83. minuta. V tomto čase dokázal Freiburg vstřelit dva slepené góly a tím utkání rozhodnout ve svůj prospěch.

Nejprve Lucas Höler nasadil Müllerovi jesličky a krátce na to krásně umístěnou střelou zvýšil Jonathan Schmid. Mohuč v závěru absolutně selhala a domácím ještě darovala penaltu. Zákrok Awoniyiho potrestal z puntíku Gian Luca Waldschmidt. Hlavní sudí Hartmann se rozhodl v zápase příliš nenastavovat a svým závěrečným hvizdem Mohuč vysvobodil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele