6. kolo
28.09.2019 15:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Lipsko doma překvapivě prohrálo se Schalke

Nagelsmannův tým před tímto kolem vedl tabulku a hráči si na die Königsblauen hodně věřili. Hosté však ukázali, že dosavadní výkony nebyly náhodné a pod Davidem Wagnerem rozhodně působí sehranějším dojmem, než tomu bylo v minulých ročnících. Paradoxně včetně toho předminulého, ve kterém z toho v celkovém zúčtování byla druhá příčka.

V Red Bull Areně to bylo dosti bojovné utkání. Kdo ví, jak by dopadlo, kdyby Sabitzerova rána z 15 minuty neorazítkovala pouze břevno. Minutu poté se Brankář Nübel pořádně zapotil, když jeho pozornost postupně vyzkoušeli Forsberg, Sabitzer a Mukiele. Teprve potom se osmělili borci hájící barvy klubu z Gelsenkirchenu.

Jonjoe Kenny našel pouze připraveného Pétera Gulácsiho. Za deset minut už se poprvé měnilo skóre. Oczipka zahrával z pravé strany rohový kop na bližší tyč, kde hlavou výborně prodloužil na tu zadní Omar Mascarell. Pro Salifa Saného to pak byla vcelku jednoduchá úloha - 0:1. Mascarell se pak uplatnil i v defenzivě, když zakročil v poslední chvíli proti Poulsenovi.

Následně fauloval ve vlastním vápně Amadou Haidara a Amine Harit směl zahrávat pokutový kop. Maďarský brankář vystihnul směr, jenže více toho pro chycení balonu udělat nestihnul - 0:2. První půle tedy vyšla lépe pro Schalke a dvanáct minut po startu té druhé měl kouč Wagner další velký důvod k radosti.

Willi Orban si neporadil podle svých představ, takže došlo na přečíslení, které zakončil Rabbi Matondo výbornou přízemní střelou k tyči - 0:3. V 66 minutě prásknul vší silou do míč Marcel Halstenberg a branková konstrukce svatyně, kterou ve druhé pětačtyřicetiminutovce hájil Alexander Nübel, se klepe možná ještě teď.

Burgstaller pak ztroskotal na gólmanovi Lipska a stejně dopadnul na druhé straně hrací plochy Haidara, který tak nenapravil svoje zaváhání, které vedlo k penaltě. Die Roten Bullen zvládli akorát snížit. Forsberg svojí nepříjemnou střelou nachytal Nübela na švestkách. Jednička ve službách Schalke vyrážela pouze do břevna, od kterého šel kulatý předmět za brankovou čáru - 1:3. Hosty to ale příliš mrzet nemuselo.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dvoječka by znamenala zisk pro nenáviděné, pochybné společnosti, zabývající se kurzovým sázením.

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá to na zisk po sázkovky. V následujícím kole by mohlo Šalke rupnout s Kolínem. Naše jednička už má kurzy a vypadá podezřele vysoký.

Reagovat
DidusIneptus

3:0 Leipziger geht mal!

Reagovat
Giginek

Schick je zraněný, že si nešel zahrát ani z lavičky?

Reagovat
bartes

jo, kotník. Ale i tak je až číslo 4, tak se hned na hřiště nedostane.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele