20. kolo
31.01.2020 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Hertha a Schalke hrály v Berlíně nerozhodně

Snad i kvůli té skutečnosti, že oba celky dostaly v uplynulých dvou týdnech napráskáno od Bayernu, se raději nechtěly pouštět do žádných větších akcí. Nicméně ani domácí, ani hosté si zásluhou tohoto výsledku a bodovému odstupu na nejbližší pronásledovatele v tabulce nepohorší.

Die Königsblauen byli v úvodním poločase aktivnější a svěřenci Jürgena Klinsmanna spíše jen vyčkávali. Po osmnácti minutách hry se jako první osmělil Suat Serdar. Jeho pokus však nemohl Runeho Jarsteina při nejlepší vůli vylekat. Na druhé straně se svým volejem nepochodil záložník Marius Wolf.

Největší příležitost úvodní pětačtyřicetiminutovky se dostavila až v jejím samotném závěru. Gregoritsch pobídnul Westona McKennieho, jehož střelu nešikovně tečoval Maximilian Mittelstädt. K radosti příznivců a příznivkyň Staré dámy na ochozech Olympijského stadionu ovšem balon o kousek přeletěl břevno.

To samé se s hracím předmětem přihodilo necelé dvě minutky po změně stran, když se k hlavičce dostal Skjelbred. V 58. minutě hasil další příležitost Schalke spolehlivě chytající strážce svatyně. Berlínský klub vysázel v lednu na přestupy bezmála 60 milionů eur. Vedle Santiaga Ascacibara a Lucase Tousarta se stal novou posilou Krzysztof Piatek, který se na hrací plochu dostal coby střídající hráč po hodině hry.

Obecenstvo slavilo každý kontakt s míčem v podání polského útočníka, který přichází z AC Milán. Po rohovém kopu mohl dokonce skórovat, kdyby jeho hlavička nemířila těsně vedle. A nepřesný byl i v jednaosmdesáté minutě po střele z hranice pokutového území. V závěru poločasu se na hřiště dostala také nová akvizice Schalke, z Barcelony hostující Jean-Clair Todibo.

Stalo se tak krátce poté, co Michael Gregoritsch spálil svoji dobrou příležitost. A naopak nedlouho předtím, než Mittelstädt nevyužil šťastného odrazu. Ale třeba se prosadí příště, až bude Hertha hrát s Mohučí. Bude u toho i Vladimír Darida? Uvidíme. A co se Schalke týče, příště se střetne s Paderbornem, který tlí v sestupové zóně.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele