21. kolo
11.03.2020 18:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Porýnské derby pro Mönchengladbach, porazil Kolín nad Rýnem o gól

Porýnské derby, stejně jako na podzim, zvládl lépe Mönchengladbach, který skolil solidně působící Kolín nad Rýnem opětovně o jeden gól. Historicky vůbec první duel, který se musel v Bundeslize sehrát před prázdnými tribunami, tak zvládli lépe favorizovaní domácí, kteří se pohybují na předních pozicích, byť hosté v poslední době vykazovali velmi dobrou formu.

Borussia se díky tomuto vítězství vrátila zpátky na čtvrté místo v tabulce, z něhož znovu může atakovat především třetí Lipsko a druhý Dortmund. Střelecky sice byl aktivnější její rival, nicméně v koncovce byla úspěšnější ona a zásluhou Breela Embola a vlastence Jorgeho Merého vedla o dvě branky. Její sok pak díky Markovi Uthovi stačil už pouze snížit.

Die Fohlen naposledy přišli o svou sérii pěti utkání bez porážky. Potřebovali si tak napravit svou reputaci hlavně kvůli tomu, aby si upevnili svoji pozici v první čtyřce, zaručující v příští sezóně účast v Lize mistrů. Proti nim ale stanul v dobrém světle se prezentující protivník, jenž v uplynulých deseti zápasech osmkrát vyhrál a škrábe se průběžným pořadím nahoru.

Jako první se v pochmurné atmosféře Borussia-Parku osmělil hostující záložník Kainz, který si za hranicí šestnáctky narovnal míč na svou levačku, jenže zamířil po zemi jen slabě a navíc nepřesně. V 10. minutě se v další slibné pozici objevil jeho spoluhráč Córdoba poté, co mu zleva adresoval přihrávku před bránu Jakobs, z blízkosti ale ve skluzu ani on neskóroval.

Ve 14. minutě vyzkoušeli štěstí ze střední vzdálenosti domácí, konkrétně Pléa, s jeho pokusem ovšem neměl gólman Horn výraznější potíže. O sedm minut později zase zahrozili Die Geissböcke, přímý volný kop se jal rozehrát Uth, nicméně svou střelu nasměroval kousek nad břevno. Mimo následně vypálil opětovně aktivní Kainz, jemuž střelba zásadně nevyšla.

Ačkoli Kolín nad Rýnem působil směrem dopředu nebezpečněji, prvního přesného zásahu se dočkal Mönchengladbach. Herrmann ve 32. minutě přistrčil merunu na Embola, ten levačkou zakončil, a protože balón se otřel ještě o bránícího Skhiriho, skončil nakonec v brankové síti. Do půle se ještě snažil vyrovnat hlavičkou Leistner, avšak na brankáře Sommera nevyzrál.

I druhý poločas nabídl slušný seznam gólových šancí, v 51. minutě se ještě nepodařilo náskok navýšit Herrmannovi a Elvedimu o pár chvil později, nicméně pak si míč na bližší tyčce do vlastní sítě srazil nešťastně Jorge Meré po pasu od Embola. Hosté se také dočkali své odměny poté, co úspěšnou dělovku vyprodukoval Uth, na další změnu skóre se ale již nezmohli.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, borussia.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hele Tipsport, Vánoce už byly-1,67?

Reagovat
smazaný uživatel

1,71?? Dnes to musí být dvakrát za jedna. Jinak by bylo slyšet mlaskání prasat hodně daleko. Každá hra pánové bookmakeři jednou začíná, a taky jednou musí SKONČIT.

Reagovat
DidusIneptus

2:2

Reagovat
Kocour Klapuška

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele