1. kolo
17.08.2019 15:30 CET
5 : 1
(1:1)

Reportáž

BVB smetlo Augsburg, Koubek inkasoval pět branek

Borussia Dortmund podobné zaváhání jako včera Bayern nedopustila a v prvním kole porazila Augsburg i s českými reprezentanty Markem Suchým a Tomášem Koubkem 5:1. Augsburg sice zaskočil Signal Iduna Park bleskurychlou brankou, ale pak už se prosazovali výhradně Schwarzgelben. Koubka postupně překonali dvakrát Alcacér, jednou Sancho, Reus a Brandt.

Bavorský celek v létě posílili čeští reprezentanti Marek Suchý s Tomášem Koubkem a los Bundesligy jim na soutěžní debut připravil těžký oříšek. Borussia Dortmund je považována společně s Bayernem za největšího favorita na zisk mistrovského titulu a v tomto klání to dala jasně najevo.

Augsburg však začal velmi dobře a už v první minutě zmrazil zaplněný Signal Iduna Park Florian Niederlechner. Hosté předvedli dobrou kombinaci a Niederlechner mohl na malém vápně jen nastavit kopačku a překonat gólmana Hitze. Rychle inkasovaný gól Borussii nesrazil, naopak. Domácí okamžitě převzali iniciativu a za dvě minuty srovnali, když Akanjiho přihrávku Koubek jen vykopl před sebe tak, že Paco Alcácer dorazil balón do sítě. V 10. minutě vytáhl Koubek parádní zákrok po střele Weigla a Borussia dál svého soupeře jasně přehrávala. Po kombinaci Sancha s Reusem pálil těsně vedle Alcácer a ve 25. minutě předvedl Koubek další skvělý zákrok po ráně Reuse.

Obrovský nápor domácích Augsburg nakonec v prvním poločase ještě ustál, ale podobný obraz hry by byl pro něho ve druhém poločase smrtící. Favreho svěřenci na výkon z prvního poločasu skutečně navázali a Augsburg už štěstí neměl. V 51. minutě propálil Koubka křižnou ranou Jadon Sancho a o šest minut později využil Koubkovo zaváhání Marco Reus - 3:1. Černou osmiminutovku završil parádní ranou do šibenice znovu Paco Alcácer a Borussia po hodině hry vedla už 4:1.

Borussia pak v poklidu kontrolovala tempo, Augsburg se jenom bránil a nakonec obdržel i pátý gól. Witsel vysunul Brandta a ten z první zvýšil na 5:1. Další šance BVB nevyužilo, včetně Maria Götzeho. O vítězi utkání bylo rozhodnuto, Dortmund vyšperkoval skóre na číslovku pět a všem pochybovačům dal na úvod jasný vzkaz.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
DidusIneptus

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele