33. kolo
20.06.2020 15:30 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Lewandowski překonával rekordy, jeho Bayern porazil Freiburg

Robert Lewandowski se dvakrát dokázal prosadit proti Freiburgu, zaznamenal již svůj dvaatřicátý a třiatřicátý přesný zásah v letošním ročníku nejvyšší německé soutěže, vylepšil si tak své osobní maximum a navíc se stal historicky nejlepším bundesligovým střelcem mezi cizinci. Bayern i díky jeho standardně dobrému výkonu urval všechny body.

Před pár dny již jistě korunovaný mistr Německa hodlal potvrdit svou dominanci v zemi bez ohledu na to, že úspěch spíše potřeboval jeho protivník. Tomu konečná porážka definitivně srazila vaz, co se týče možného postupu na sedmou příčku. Protože Hoffenheim v souběžně hraném klání skolil Union, veškeré jeho naděje na účast v Evropské lize se rozplynuly.

Breisgau-Brasilianer přitom vykázali v uplynulých třech kolech velmi dobré výsledky, získali z možných devíti bodů hned sedm, a jasně tedy naznačili, že by se do evropských pohárů na příští sezónu chtěli kvalifikovat. Jenže příliš se jim proti mnichovskému gigantovi nezadařilo v prvním poločase. V tom druhém už celkově dvoubrankové manko prostě nedohnali.

Domácí poprvé gólově udeřili po čtvrthodině hry. Müller z pravé strany nacentroval do šestnáctky, kde našel svého spoluhráče Lewandowského, toho nedokázal odstavit od míče stoper Lienhart, a tak polský forvard ho mohl adresovat zpátky za pokutové území, kam si naběhl Kimmich, a ten uklidil svou střelu přesně do dolního růžku soupeřovy brány.

Ve 24. minutě Bayern zase udeřil. Müller prostrčil balón na Goretzku, jeho tvrdý pokus stačil gólman Schwolow vyrazit jen před sebe, a dorážející Lewandowski ho pak hlavou snadno překonal. Třicátá druhá trefa znamenala pro jednatřicetiletého útočníka, že v historických tabulkách nejlepších neněmeckých šutérů překonal Pierra-Emericka Aubameyanga.

Freiburg po druhém inkasovaném gólu úplně své zbraně nesložil. A ve 33. minutě se dočkal vyrovnání. Schmid si vyměnil merunu s Keitelem, prvně jmenovaný prostřelil nohy gólmana Ulreicha, který vůbec poprvé v sezóně dostal mezi třemi tyčemi šanci před neotřesitelnou jedničkou Neuerem, a za ním stačil doklepnout do sítě sraženou střelu skórující Höler.

Ve 37. minutě však Stern des Südens zase od svého soka ve skóre poodskočila poté, co Hernándezovu prudší nahrávku protečoval do brány Lewandowski. Ve druhé půli se sice Freiburg snažil najít nějakou odpověď, ale marně. Höler totiž v 52. minutě hlavičkoval mimo, Waldschmidt v 70. a 74. minutě také nemířil přesně a Kwona v závěru vychytal Ulreich.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Rich

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

Za ty prasárny co provádí jeden z největších kurviču tiketu-rozuměj Freiburg bych jim přál i desítku.

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
smazaný uživatel

7 gólů od stovky, to by letos mohlo vyjít!

Reagovat
Heresy

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Sarpreet Singh v základu!

Reagovat
Rich

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele