5. kolo
21.09.2019 15:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Bayern si pohrál s Kolínem a odčinil tak minulé zaváhání s Lipskem

Mistrovský Bayern potvrdil úlohu jasného favorita proti Kolínu a po konstantním výkonu v obou poločasech si s ním poradil hladce po výsledku 4:0, hned dvěma brankami se blýskl tradiční polský kanonýr Robert Lewandowski. Jednatřicetiletý útočník nasázel v pěti bundesligových duelech těžko uvěřitelných devět branek a v čele tabulky střelců má náskok čtyř gólů. Mnichovský gigant dosud posbíral jedenáct bodů a je druhý za vedoucím Lipskem.

Hostující výběr naopak utrpěl už svou čtvrtou porážku z pěti případů a s pouhými třemi body je až šestnáctý. Domácí se dostali do vedení po necelých třech minutách hry, kdy Lewandowski využil parádního přistrčení od Kimmicha a zblízka propálil pozdě reagujícího gólmana Horna. Po necelé čtvrthodině hry mohl vítěz Ligy mistrů z roku 2013 navýšit své vedení, avšak Philippe Coutinho po přímém volném kopu ze střední distance orazítkoval tyč.

Hosté se s přibývajícím koncem prvního poločasu začali více osmělovat a srovnat krok mohli zhruba pět minut před přestávkou, jenomže brankář Neuer byl pozorný a skákavou ránu Kainze vyrazil před sebe, míč pak odkopl do bezpečí vracející se Kimmich. Tři minuty po výměně stran přišla druhá gólová radost pro Lewandowského, který si naskočil na parádní centr Kimmicha z levého křídla a hlavou nekompromisně rozvlnil síť.

Kolín si ještě více zkomplikoval situaci po necelé hodině hry. Ehizibue totiž ve vlastním pokutovém území poslal k zemi unikajícího Coutinha a rozhodčí Ittrich okamžitě nařídil pokutový kop, Ehizibuemu navíc udělil přímou červenou kartu za zmaření vyložené brankové možnosti. Balón si následně postavil sám faulovaný Coutinho a nabídnutou možností nepohrdl - 3:0. Od tohoto okamžiku se sobotní střetnutí spíše dohrávalo.

V 65. minutě chtěl soupeři zasadit další hřebíček do rakve nepřehlédnutelný Kimmich, jenomže jeho tvrdý projektil se odrazil od tyče zpět do pole. Domácí se přeci jen dočkali čtvrté trefy o osm minut později. Chorvatský špílmachr Ivan Perišić zužitkoval skvostné nahrávky od Coutinha a Hornovi nedal žádnou naději na úspěšný zákrok. V poslední minutě základní hrací doby mohli hosté zaznamenat alespoň čestný úspěch, ovšem střelu Czichose vyrazil Neuer a dorážející Terodde pak nastřelil bližší konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, livesport.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
Rich

5-0

Reagovat
smazaný uživatel

5 : 0 Bayern Munich

Reagovat
smazaný uživatel

z Lipskem mě nasrali!!! Kovači - prober se konečně

Reagovat
Rich

Víš co ti povím, i když Bayern vyhrál, tak to prostě není ono, chvílemi se na to nedalo koukat.. Jinak Perišič sice dával gól, ale jinak mě nepřesvědčil zatím.. Jinak mrzí mě Muller, v zápase Ligy mistrů seděl, teď nastoupil na 20 minut cca a ještě na pozici, kterou nerad hraje... Fakt mě Kovač štve...

Reagovat
smazaný uživatel

Hrají s náma divadlo. Na titul to bude v poho, ale LM nevím.

Reagovat
Rich

Jako teoreticky Bayern zvládne doma titul a možná pohár. Ale LM si nejsem jistý vůbec, hlavně problém ve hře Bayernu je ten, že to není rychlý fotbal. Od doby, co tým koučuje Kovač, tak prostě je to pomalá hra mi přijde.

Reagovat
manuelo neuero

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele