1. kolo
17.08.2019 15:30 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

Bayer Leverkusen nakonec slaví domácí výhru proti Paderbornu

Postarali se o ni tři ofenzivní borci, na které kouč Bosz nejvíce spoléhá. Nutno ovšem dodat, že hosté v žádném případě neodehráli špatný zápas.

V BayAreně se od samého začátku hrálo ve vysokém tempu a hráči obou klubů hledali nejjednodušší cestu k soupeřově bráně. Po deseti minutách hry předvedl dobrou práci Kevin Volland, čímž vyřadil ze hry Christiana Strohdieka. Jeho pokus na zadní tyč by zřejmě nebyl přesný, kdyby Leon Bailey nestál ve správný čas na správném místě. To znamená, že se také dokázal vyhnout ofsajdu - 1:0.

Jenže vedení trvalo pouhé čtyři minuty. Pak Julian Baumgartlinger nepochopitelně přihrával dozadu, kde si balon snadno vyčíhnul Sven Michel, utekl s ním až na dostřel Hradeckyho svatyni a jeho přízemní skákavá střela se zastavila až v síti - 1:1. Za další čtyři minutky si die Werkself vzali vedení zase zpátky.

Baumgartlinger tentokrát výborně našel na hranici šestnáctky Kaie Havertze, který kulatý předmět převzal a Jannika Hutha elegantně přeloboval - 2:1. Příznivci Bayeru se tentokrát mohli radovat z vedení celých šest minut. Christopher Antwi-Adjej utekl po levém křídle až do vápna, kde sice překonal Hradeckyho, nikoli však Wendella.

Od něho se míč odrazil k Michelovi, jehož ránu zastavil brazilský obránce rukama, podobně jako Luis Suárez na MS 2010 proti Ghaně. Rozhodčí Stieler nechal pokračovat ve hře a pro Streliho Mambu už nebylo složité dorazit míč za čáru - 2:2. Fotbalisté obou celků byli nadále aktivní, ale dvě velké šance si do konce úvodní pětačtyřicetiminutovky vytvořili pouze hosté.

Jmenovitě Antwi-Adjej, jenž po rychlém protiútoku mířil těsně vedle, a také Sebastian Vasiliadis, jehož pokus z dálky musel krotit brankář Lukas Hradecky. Ve druhé půli se Paderbornští nechtěli nechat zatlačit do defenzivy. Přesto se Leon Bailey dostal po Vollandově centru k nebezpečné hlavičce. V 69. minutě pak sám Volland zakončil z voleje rychlou akci, když mu zcela neobsazený Wendell poslal před bránu milimetrově přesnou prudkou přihrávku - 3:2.

Antwi-Adjej se nezalekl zvučných jmen v sestavě Leverkusenu a nadále činil problémy. Jeho příležitost ze 76. minuty byla zlikvidována pozorným gólmanem. V otevřené obraně vznikala okénka pro rychlé brejky. Jeden takový zakončil nepřesně Kai Havertz. V 88. minutě se ještě snažil Hutha přelobovat Bailey. Nepodařilo se mu to, ale i tak se jeho klub může těšit z první výhry. Tu druhou může přidat za týden proti Fortuně Düsseldorf. Paderborn se utká s Freiburgem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
johnn

Konečne už sa to začne 4:1

Reagovat
DidusIneptus

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele