26. kolo
16.03.2019 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Stuttgart získal cenný bod z utkání proti Hoffenheimu

Stuttgart dokázal na domácí půdě v rámci 26. kola Bundesligy vybojovat remízu proti ambicióznímu Hoffenheimu. Domácím tato remíza může pomoct v boji o udržení, za to týmu hostí dnešní ztráta dvou bodů určitě nijak nepomůže v honbě za evropskými poháry.

"Švábi" dokázali potřetí z posledních čtyř zápasů bodovat. Díky tomu se pomalu, ale celkem jistě na šestnácté, barážové příčce vzdalují sedmnáctému Hannoveru a začínají dýchat na záda patnáctému Schalke, na nějž nyní ztrácí už jen tři body.

Svěřenci trenéra Nagelsmanna nedokázali navázat na výhru s Norimberkem a od evropských pohárů se začínají ocitat dál a dál. Pokud se Leverkusenu i Frankfurtu podaří ve svých utkáních zvítězit, bude Hoffenheim na poslední místo zajišťující účast v Evropské lize ztrácet již sedm bodů.

Zápas byl plný zajímavých situací, první z nich přišla už v 6. minutě, kdy na míč před brankou jen tak tak nedosáhl hostující Belfodil. V 17. minutě vyslal jedovatou střelu na bránu Stuttgartu Demirbay, domácí brankář Zieler ji však dokázal zlikvidovat. Ve 36. minutě měl na kopačkách první gól Kramarič, Zuber ale jeho střelu zablokoval. Hned minutu na to se do své první šance dostali také domácí, bohužel pro ně trefil Beck pouze tyč.

Tak úřadovali opět hosté - a tentokrát už úspěšně. Ve 42. minutě Belfodil předložil míč před prázdnou bránu Kramaričovi a ten se nemýlil - 0:1. Tři minuty po poločasové pauze mohl náskok hostů zvýšit Kadeřábek, hlavičkoval ale jen do tyče. V 66. minutě tak přišla odplata Stuttgartu. Po centru z pravé strany se dostal ve vápně k míči Beck, který poslal přihrávku před bránu přímo na osamoceného Zubera, jenž si s nečekanou příležitostí věděl rady a srovnal stav utkání na konečných 1:1.

Pro domácí je tato remíza velmi důležitá a dodá jim sebevědomí v dalších kolech během z daleka ne straceného boje o udržení. Další zápas sehrají na stadionu Frankfurtu. Hoffenheim bude chtít udržet naživu naději na účast v evropských soutěžích v příští sezóně, proto bude chtít tuto dvoubodovou ztrátu napravit hned v příštím kole, kdy doma přivítá v důležitém zápase Leverkusen.

Autor: Václav Bače / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele