29. kolo
13.04.2019 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Leverkusen vyhrál ve Stuttgartu díky gólu z penalty

Leverkusen vyhrál ve Stuttgartu 1:0 a přiblížil se evropským pohárům. Zápas rozhodl v 64. minutě z penalty Havertz.

Leverkusen se díky zisku třech bodů posunul na sedmou příčku a na jistotu evropských pohárů v tuto chvíli ztrácí pouhý bod. Stuttgart se naopak přiblížil přímému sestupu, od kterého je v tuto chvíli pouhý jeden bod.

Do první velké šance zápasu se navzdory předzápasovým prognózám o favoritovi z Leverkusenu dostali domácí. V 16. minutě Esswein v běhu přebral přihrávku a před brankářem Hrádeckým se ocitl osamocen. Finský gólman se však při střele zblízka nemýlil.

Ve 28. minutě střílel z velkého úhlu Brandt, míč však skončil pouze v zámezí a domácí odkopávali od brány. V úplném závěru první půle mohl dát gól do šatny nejlepší střelec hostů Volland, Stuttgart však na poslední chvíli zachránil skvělým zákrokem Zieler.

V 62. minutě fauloval ve vlastním pokutovém území domácí Castro Havertze a sudí Stieler neváhal nařídit pokutový kop. K pokutovém puntíku si míč postavil sám faulovaný Havertz a s přehledem zakončil k pravé tyči. V 73. minutě se znovu po střele Vollanda dobrým zákrokem prezentoval Zieler.

K poslední stěžejní situaci zápasu došlo v jeho samém závěru. V nastaveném čase druhého poločasu domácí Ascacibar prudce udeřil protihráče mimo souboj o míč a byl vyloučen. Zápas výsledkem 0:1 skončil a Havertz oslavil svůj 100. bundesligový zápas stylově, stal se totiž jeho jediným střelcem.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele