29. kolo
14.04.2019 13:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Hoffenheim zvítězil nad trápící se Herthou

Jihoněmecký Hoffenheim vyhrál 2:0 nad Herthou Berlín, která na zápas přijela bez mnoha opor. Hertě hráči chyběli především ze zdravotních a disciplinárních důvodů.

Hoffenheim byl jasným favoritem zápasu a do první velké šance se dostal už v 8. minutě, kdy po parádním centru českého obránce Kadeřábka střílel pouze na brankáře Jarsteina Belfodil, jenž má v posledních týdnech skvělou formu.

Ve 14. minutě se k míči ve vzduchu přímo před brankářem hostů Jarsteinem dostal osamocený Kramarić, který však zakončoval prudce hlavou pouze těsně vedle levé tyče. Ve 25. minutě dostal míč mezi tři tyče po přihrávce Szálaie Belfodil, rozhodčí však po dohrání akce signalizoval těsný ofsajd prvního jmenovaného.

Chvíli po půlhodině hry střílel z hranice vápna prudce ke vzdálenější tyči Nadiem Amiri a jeho střela skončila až v síti. 1:0 pro Hoffenheim, asistenci si připsal Demirbay. Gól Amiriho byl v prvním poločase tím jediným a hosté z Berlína v podstatě nic nepředvedli.

Po začátku druhého poločasu se diváci v sinsheimské PreZero Areně nudili, na první velkou šanci druhé půle totiž čekali až do 79. minuty, kdy se po centru z levé strany prosadil hlavou domácí Nelson, který však podle rozhodnutí asistenta rozhodčího stál v ofsajdu a gól tedy nebyl uznán. Až na základě podnětu od VAR rozhodčí původní rozhodnutí zrušil a branku uznal.

Výsledkem 2:0 zápas i skončil, mohl přitom skončit mnohem větším rozdílem a Hertha se dostávala na půlku soupeře spíše sporadicky. V příštím zápase se jim vrátí alespoň vykartovaní Duda a Ibišević.

Hoffenheim má po devětadvaceti odehraných zápasech sedmačtyřicet bodů a je šestý. Tato příčka by mu na konci sezóny zaručovala účast v evropských pohárech. Hertha je s pětatřiceti body jedenáctá a do Evropy se v příští sezóně s největší pravděpodobností nepodívá.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele