18. kolo
18.01.2019 20:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Bayern porazil Hoffenheim a nadále stíhá vedoucí Dortmund

Nagelsmannův tým se tedy na pohárovou příčku prozatím nevyšplhá. Naopak se může stát, že se propadne až na deváté místo.

Hosté začali aktivněji a už ve 2. minutě se do dobré příležitosti dostal Robert Lewandowski. Bohužel pro Bayern míč netrefil čistě. TSG celé úvodní dějství tahalo za kratší konec a vlastně byla docela klika, že šlo do šatny jen s dvoubrankovým mankem. I proto, že v 10. minutě zahodil polský kanonýr stoprocentní šanci.

Rodák z Varšavy sehrál podstatnou úlohu i při první trefě svého týmu. Ve čtyřiatřicáté minutě mu na hlavu posadil centr David Alaba. Oliver Baumann sice předvedl na čáře výborný zákrok, jenže na Goretzkovu dorážku z úhlu už nestačil - 0:1. V poslední minutě úvodního dějství pak vyrazili hráči mnichovského celku po soupeřově rohu do rychlého protiútoku, který zakončil Alaba šikovnou přihrávkou za obranu, kde Leon Goretzka doklouzal pro svou druhou branku - 0:2.

Malý Mourinho se o poločasové přestávce rozhodnul pro ofenzivnější rozestavení a osm minut po startu druhého dějství z toho mohl těžit Demirbay. Jenže minul zařízení. Za nějakých šest minut byl kolega Nico Schulz o poznání přesnější a jeho pokus z hranice vápna zapadnul přesně ke vzdálenější (levé) tyči - 1:2.

Zřejmě klíčový moment se odehrál v 83. minutě. Szalai se dostal k hlavičce nějaké čtyři metry před bránou, ale Neuer zákrokem večera udržel pro svůj celek vedení, které mohlo chvíli poté narůst, když James našel ve vápně Thomase Müllera, který posunul před hoffenheimskou klec na číhajícího Lewandowskiho, jehož levačka se v podobném prostoru obvykle nemýlí - 1:3.

Bavorský velkoklub tak po rozpačitém úvodu sezony zabral a připisuje už dvanáctou výhru. Ta další se může konat už za týden, kdy do Allianz Areny přijede VfB Stuttgart. Hoffenheim bude napravovat zaváhání na stadionu ve Freiburgu, kde to nikdy nebývá snadné pořízení, ať už se tamní SC nachází zrovna v tabulce na kterékoliv příčce.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Pojdme!!! 0 : 2 FCB

Reagovat
Jardman

Davies pomotá Pavlika a pojedem dom, 0:3

Reagovat
johnn

1:3

Reagovat
Heresy

Reagovat
Rich

Sestava: Neuer, Alaba, Sule, Boateng, Kimmich, Goretzka, Thiago, Coman, Muller, Ganbry, Lewa.

V 70 minutě Muller dolů a nástup pro Daviese.

1:4

Reagovat
Heresy

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele