8. kolo
20.10.2018 18:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Schalke 04 - Werder Brémy 0:2

Schalke nenavázalo na předchozí dvě ligové výhry a tentokráte v domácím prostředí nestačilo na konkurenční Werder Brémy, kterému podlehlo po výsledku 0:2. Domácí tak po pěti úvodních prohrách na německé scéně zůstávají s pouhými šesti body nad samou hranou sestupu, jejich protivník naopak letos zvítězil už popáté a prozatím se posunul na fantastickou druhou příčku se sedmnácti body.

Letošní účastník hlavní fáze Ligy mistrů se nadále trápí. Ústřední postavou sobotního střetnutí se stal Maximilian Eggestein, který vsítil obě branky svého výběru. K vítězství Werderu přispěl vychytanou nulou český brankář Jiří Pavlenka a pozorným výkonem při defenzivní činnosti také jeho reprezentační kolega Theodor Gebre Selassie. Přitom domácí celek vstoupil do utkání aktivněji a první možnost si vypracoval po pěti minutách hry.

Na pravé straně pokutového území se zjevil Burgstaller a zkusil překvapit tvrdou střelou, ale horní tyčku nakonec minul zhruba o metr. V následujícím průběhu se hra přeci jen uklidnila, Brémy z ničeho nic udeřily dvě minuty před poločasovou přestávkou. Po zpětné přihrávce od Kruseho napřáhl z osmnácti metrů Eggestein a jeho skákavá střela zapadla k bližší konstrukci, gólman Nübel se natahoval marně.

Po změně stran se hosté více soustředili na kvalitní činnost v obraně, po necelé hodině hry mohl vyrovnat Burgstaller. Devětadvacetiletý rakouský útočník odstavil v osobním souboji Veljkoviće, ovšem poté neuspěl tváří v tvář proti fantastickému Pavlenkovi. V 65. minutě selhal v ještě větší možnosti střídající Di Santo, jenž po centru z levého křídla stanul sám před prázdnou brankou. Nicméně v rozhodující chvíli se mu míč zamotal mezi nohama a následná střela skončil v zámezí.

Neuběhla ani minuta a výhru Brém definitivně pojistil svou druhou trefou v utkání Eggestein. Jednadvacetiletý záložník obdržel zpětnou nahrávku od Gebre Selassieho a vzápětí vystřelil ze čtrnácti metrů přímo do vzdálenějšího dolního rohu. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem těsně minul levou tyč hostující Kruse, v 88. minutě zvonilo za Pavlenkou břevno a ten tedy i s trochou štěstí udržel čisté konto.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Neměl být kurz opačně? 3,81-3,41-2,06 ??

Reagovat
TheTopFootbaler

Ony jsou ty kurzy často úplně šiblé.

Reagovat
stas87

45816716

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele