30. kolo
21.04.2019 15:30 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Dortmund přejel Freiburg na jeho hřišti a dýchá Bayernu na záda

Dortmund věděl, že si musí z Freiburgu odvézt všechny tři body, pokud se chce udržet v boji o titul. Bayern totiž svůj zápas 30. kola Bundesligy včera zvládl a poslal tak štafetu právě týmu trenéra Favreho. BVB se to nakonec celkem suverénně povedlo a jeho stíhací jízda tak pokračuje.

Před utkáním byl Dortmund čtyři body za Bayernem díky výhře Bavořanů nad Brémami. Freiburgu patřila před zápasem třináctá příčka a navzdory tomu, že svůj duel v rámci tohoto kola ještě neodehrál, věděl, že je zachráněn díky včerejší prohře předposledního Norimberka.

Dortmundští nenechali nic náhodě a vstoupili do utkání velmi aktivně. To vyústilo v branku na 0:1 hned ve 12. minutě, když se Reus dostal po krásné rychlé kombinaci na jeden dotek na úroveň malého vápna, odkud adresoval přihrávku před odkrytou branku, kam si naběhl Sancho a neměl problém uklidit míč do sítě.

V 19. minutě otestoval domácího brankáře z přímého kopu Reus, avšak neúspěšně. O pět minut později se do první šance dostali také domácí, Grif ale nastřelil pouze patu Weigla, od níž šel míč do zámezí. Dvě minuty na to už musel Bürki zasahovat při jedovaté střele Waldschmidta z dálky. Do poločasu už se nic výrazného neudálo, takže stále platil stav 0:1.

V 54. minutě byl rozdíl mezi oběma týmy už dvougólový. Guerreiro vymyslel perfektní kolmici pro Reuse, jenž skvěle načasoval svůj náběh za obranu a poslal míč zprava ke vzdálenější tyči branky Freiburgu - 0:2. Freiburg se snažil s výsledkem něco udělat hned o čtyři minuty později, když se ke střele levou nohou z kraje vápna odhodlal Niederlachner, a hosté měli velké štěstí, že míč po prolétnutí pod Bürkiho rukama skončil těsně vedle.

V 73. minutě vystřelil z nějakých dvaceti metrů Gondorf, znovu ale o chlup minul bránu hostí. Jedenáct minut před koncem tak znovu úřadovali Favreho pěšáci. Sancho zleva navedl míč až k vápnu, aby jej následně předložil v tandemu nabíhajícímu Reusovi, který z první našel před prázdnou svatyní Freiburgu Götzeho a připsal si tak druhou dnešní asistenci - 0:3.

To ale stále nebylo vše. V 85. minutě Pulišič s přispěním brankáře Freiburgu nastřelil tyč a vzápětí domácí Stenzel zahrál ve vápně rukou, takže následovala penalta. Tu se štěstím proměnil Alcácer, čímž stanovil konečný výsledek utkání a zároveň mohl slavit svůj sedmnáctý ligový gól v tomto ročníku - 0:4.

Freiburg si možná tak krutý výsledek nezasloužil, doplatil ale na vlastní neproměňování šancí a na kombinační schopnosti fotbalistů Dortmundu. Domácí po tomto klání zůstávají třináctí a jejich cílem do konce sezóny je nyní vyhnout se baráži o udržení. Dortmundští se díky této výhře mohou i nadále snažit vyvíjet na Bayern tlak a čekat, zda Bavořané ztratí a pustí partu žlutočerných před sebe.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele