18. kolo
19.01.2019 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Werder zvítězil jedinou brankou v Hannoveru

Český reprezentační brankář Jiří Pavlenka má další nulu. Werder Brémy zvládl zápas na půdě předposledního Hannoveru, když o osudu utkání rozhodla jediná branka, kterou po půlhodině hry vstřelil Milot Rašica.

Hannover se tak ze sestupového pásma jen tak nevymaní. Nutno ale podotknout, že Brémy byly jednoduše lepším týmem a tři body si vzhledem k průběhu utkání zasloužily.

Hosté si také připravili první velkou šanci, ale balón po ose Harnik - Klaassen skončil v náruči brankáře Essera. Ve 27. minutě měl domácí brankář znovu plné ruce práce, když tentokrát střílel Rašica. Esser předvedl vynikající zákrok a držel pro domácí nerozhodný stav.

Ten ale vydržel jen do 33. minuty. Werder předvedl krásnou akci, kdy nejprve Kruse uvolnil Eggesteina, ten našel Harnika, jenž patičkou donutil k zákroku Essera a dorážející Milot Rašica už neměl problém skórovat. Brémy mohly vzápětí přidat další gól, ale Rašicovu střelu Esser vyrazil na rohový kop. Hannover se osmělil až před koncem poločasu dalekonosným pokusem Weydandta. Domácí hráč ale branku přestřelil, takže Pavlenka nemusel zasahovat. Brémy měly utkání pevně pod svojí kontrolou a je vlastně zázrak, že poločasové skóre zůstávalo jen 0:1.

Pokud chtěli domácí pomýšlet na bodový zisk, museli o přestávce změnit takřka všechno. Jenže marná sláva, Brémy byly i po změně stran lepší a jejich brankové příležitosti neustávaly. Rašica v další tutovce napálil Essera do hrudi.

Velká chvíle Jiřího Pavlenky přišla čtvrthodinu před koncem, kdy si domácí vytvořili zničehonic obrovskou příležitost. Fossum utíkal na českého brankáře sám, jenže ten rychle vyběhl a celou akci domácích zmařil. Hvězdná chvíle číslo dvě pak přišla ve třetí minutě nastavení, kdy hlavičkoval Wimmer a na brankové čáře se znovu předvedl Pavlenka! Werder udolal Hannover a veze si domů tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele