3. kolo
15.09.2018 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Fortuna Düsseldorf - TSG Hoffenheim 2:1

Generálka na Ligu mistrů Hoffenheimu vůbec nevyšla a Bádensko-Würtemberský celek prohrál 1:2 na hřišti Fortuny Düsseldorf. Tým Juliana Nagelsmanna měl sice územní převahu, ale dvě minuty před koncem se provinil faulem ve vlastní šestnáctce a rozhodující pokutový kop proměnil Lukebakio. Fortuna si připsala první vítězství po svém návratu do nejvyšší soutěže.

Hoffenheim tedy až těsně před koncem ztratil alespoň bod, který jen dvě minuty před tím pracně naháněl. Utkání začalo poměrně dost opatrně a především hosté, kteří drželi častěji balón na svých kopačkách se do žádného zběsilého útočení nepouštěli. Divákům se tedy tato pasáž hry nemohla líbit. Vysvobodit je mohl z nudy Andrej Kramarić, který spálil stoprocentní příležitost. Joelinton dlouho držel balón, zatáhl jej do šestnáctky a na malém vápně našel nikým neobsazeného Kramariće. Ten měl navíc dostatek času, jenže zakončoval rovnou a vůbec netrefil branku! Jen o pár minut později musel výrazně zasahovat Rensing a i tato šance zůstala nepotrestána. Hoffenheim to těsně před koncem prvního poločasu pořádně zamrzelo. Zimmerův nádherný centr doplachtil na hlavu Alfreda Moralese a Fortuna Düsseldorf vedla 1:0.

Přestože to vůbec nevypadalo, dostal se Hoffenheim do potíží a na začátku druhého poločasu měl velké štěstí, že znovu neinkasoval. Golman Baumann předvedl výborný skok proti hlavičce jednoho z domácích. Následně se na hrací ploše dlouho nic nedělo a až deset minut před koncem orazítkoval břevno hostující Florian Grillitsch. Na druhé straně ho jen o chvíli později napodobil Lukebabio a pak se hra zase rychle přestěhovala před Rensinga.

TSG se nakonec dočkalo vyrovnání v 86.minutě, kdy obrana Fortuny nedokázala odkopnout balón do bezpečí a Reiss Nelson v šestnáctce neomylně zakončil! Remíza 1:1 ale dlouho nevydržela. V šestnáctce Hoffenheimu došlo k penaltovému zákroku, což sudí zaregistroval a foukl do píšťalky. Dodi Lukebabio sice zvolil stranu, kam skákal Baumann, hostujícího brankáře ale překonal a rozhodl o vítězství Fortuny Düsseldorf 2:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele