29. kolo
14.04.2019 15:30 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Bayern si veze povinné tři body ze hřiště nováčka

Bayern jel ve 29. kole Bundesligy do Düsseldorfu s cílem potvrdit přesvědčivé vítězství proti Dortmundu, které jej katapultovalo na první místo tabulky právě před vestfálský celek. Domácí chtěli využít domácího prostředí a za pomoci svých fanoušků velkého favorita potrápit.

Fotbalisté Düsseldorfu okupovali před utkáním klidné desáté místo a vzhledem k zaváhání Herthy už před svým utkáním věděli, že se na tom po tomto kole nic nezmění, neboť deváté místo je jim vzdálené o několik bodů.

Svěřenci trenéra Kovaće konečně začali podávat přesvědčivé výkony a dominovat svým zápasům. Naposledy to odnesl Dortmund, do té doby lídr Bundesligy, a to debaklem 5:0. Proto patřilo Bayernu před tímto kolem první místo s náskokem jednoho bodu před fotbalisty z Vestfálska. Jelikož Dortmund zvládl svůj další zápas, bylo jasné, že Bayern bude potřebovat vyhrát, pokud se chce udržet na úplné špičce ligy.

Toho si hráči bavorského klubu byli moc dobře vědomi a proto na nic moc nečekali a chtěli zápas rozhodnout hned v úvodu. V 6. minutě tečoval domácí obránce Gnabryho centr do tyče a nechybělo moc k tomu, aby si připsal vlastní gól. V 15. minutě už se však skóre měnilo, když Müller uklidil centr Alaby jemnou tečí k tyči - 0:1.

Byl to i nadále podle očekávání Bayern, kdo diktoval tempo hry. Další branku přidal ale až v závěru poločasu, konkrétně ve 41. minutě, když Kimmich na pravé straně zvedl hlavu a přihrávkou pod sebe vybídl ke skórování Comana, který touto nabídkou nepohrdl - 0:2.

Na začátku druhé půle musel kvůli zranění střídat Neuer, ale na výkon Bavořanů to nemělo vliv a hned dvě minuty po nástupu Neuerova náhradníka Ulreicha, v 55.minutě, se trefili potřetí. Roh Thiaga prodloužil Müller hlavou na zadní tyč, kde operoval Gnabry a bez potíží se zapsal mezi střelce dnešního utkání - 0:3.

Další důležité momenty přišly až na úplném konci zápasu. V 89. minutě se mohli radovat poprvé a naposledy také domácí, když po ruce Martineze byla nařízena penalta proti Bayernu a Lukebakio ji suverénně proměnil - 1:3. Definitivní podobu výsledku ale určili hosté gólem z 92. minuty, když se míč od domácího obránce odrazil přímo na nohu Goretzky, jenž neměl problém z bezprostřední blízkosti stanovit konečný stav zápasu na skóre 1:4.

Bayern tak celkem bez problémů potvrdil roli velkého favorita a udržel tak první místo v lize. Vrásky může Kovaćovi způsobit jedině zranění Nauera. Düsseldorf nepřekvapil a prohrál s vysokým počtem obdržených branek, ale pravděpodobně mu to nebudou jeho fanoušci nijak zvlášť vyčítat, neboť i přes tento výsledek budou téměř s jistotou moci navštěvovat bundesligové zápasy svého týmu i v následující sezóně.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:7

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký bude golový náskok vítěze zápasu- Bajern o 1 přesně.

Reagovat
Rich

0-3

Reagovat
Heresy

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
Heresy

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Rich

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele