23. kolo
23.02.2019 18:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Fortuna proti oslabenému Norimberku otočila výsledek a vyhrála 2:1

I přes brzké vyloučení se Norimberk dokázal dostat do vedení, jenomže ve druhém poločase přišel úbytek sil a Fortuna Düsseldorf dokázala proti oslabenému soupeři výsledek otočit na 2:1. Vítěznou branku přitom vstřelil až šest minut před koncem Kaan Ayhan.

K vidění byl i duel českých hráčů. Na straně Düsseldorfu se v brance představil veterán Jaroslav Drobný, zatímco záložní řadu Norimberku vyztužil Ondřej Petrák.

Celé utkání ale výrazně ovlivnil moment ze 4.minuty, kdy domácího Nika Giesselmanna poslal nevybíravě k zemi Matheus Pererira, sudí Stegemanns po shlédnutí videa vytasil rovnou červenou kartu, takže pro Norimberk začaly komplikace hned od začátku. Fortunu jakoby početní výhoda svázala nohy a hosté se v prvním poločase prakticky bez problému bránili. Naopak senzační šok přichystal domácímu publiku ve 41.minutě Eduard Löwen, který nádhernou ranou ze střední vzdálenosti poslal balón nechytatelně k tyči za Drobného záda.

Fortuna potřebovala být po změně stran mnohem odvážnější a v 52.minutě se neúspěšně dožadovala pokutového kopu. Bavorský celek se úspěšně bránil až do 62.minuty, než nešťastně přizvedl centrovaný balón Lukebakia do vlastní sítě Ewerton! Norimberk dále bránil, cítil, že i bod ze zápasu bude dobrý, ale domácí se hnali kupředu.

Šest minut před koncem rozehrál Düsseldorf standardní situaci z levé strany a Stögerův centr na přední tyči zatloukl do sítě Kaan Ayhan. Radost domácího publika byla obrovská, stejně tak zklamání na druhé straně. Norimberk byl blízko bodům, ale nakonec nezískává žádný a v tabulce zůstává poslední.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele