8. kolo
20.10.2018 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Augsburg - RB Lipsko 0:0

V utkání Augsburgu s Lipskem fanoušci gól neviděli. Větší radost z bodu budou mít nejspíš hráči domácího FCA, většinu zápasu totiž tahali za kratší konec, čisté konto však nakonec ubránili.

Lipsko přijelo do Augsburgu bez zraněného záložníka Forsberga a na hře to bylo znát. Kreativita švédského středopolaře hře chyběla a hosté si tak i přes herní převahu mnoho šancí vytvořit nedokázali.

Přitom to vypadalo, že velkou možnost jít do vedení budou mít už v 10. minutě, rozhodčí Welz však penaltu za zákrok Gouweleeuwa po konzultaci s kolegou u videa nakonec odvolal.

Následující minuty mnoho fotbalové radosti nepřinesly, ke střelám se odhodlali Kampl a Mukiele, ani jeden z nich však nemířil přesně. Mukiele se do další šance dostal těsně před poločasovou přestávkou, z dobré pozice však netrefil míč ideálně a pouze jej odevzdal gólmanu Luthemu.

Ani druhý poločas lepší dojem ze hry nenabídl. Hned v jeho úvodu spálil Augustin ojedinělou šanci hostů, poté však opět následoval pohled na nezáživný a urputný fotbal. Už v 58. minutě střídal domácí hrdina posledních týdnů Finbogasson, který byl dnes na hřišti téměř neviditelný. Hosté zase stále kombinovali bez většího úspěchu v podobě gólové šance.

V 64. minutě z přímáku ohrozil domácí bránu obránce Halstenberg, gólman Luthe však jeho pokus vyrazil. Míč do sítě dostal v 85. minutě domácí útočník Gregoritsch, rozhodčí však jeho radost okamžitě utnul odpískáním ofsajdu.

Největší šanci zápasu měl ve třetí minutě nastavení hostující obránce Willi Orban, míč odražený po přímém kopu však poslal těsně vedle Lutheho pravé tyče. Skórovat tak nakonec nedokázal ani jeden tým, oběma se to navíc stalo poprvé v sezóně.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele