18. kolo
19.01.2019 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Fortuna Düsseldorf opět nezaváhala a připisuje čtvrtou výhru v řadě

Na podzim to delší dobu vypadalo, že čerstvě postoupivší tým poputuje okamžitě zpátky do 2. Bundesligy. Jenže Funkelův tým chytil formu, na jakou byl teď i Augsburg krátký. Proto i po osmnácti kolech setrvá těsně nad sestupovým pásmem.

V úvodu to však vypadalo, že domácí nepřipustí sebemenší zaváhání a protivníka, který měl v tabulce tříbodový náskok, pořádně zmáčkli. Jako první se hned v první minutě osmělil Jonathan Schmid, jenže stál v ofsajdu. Gregoritschova hlavička pak mířili příliš vysoko a ani rána Rafaela Frambergera nakonec na místě určení neskončila.

Ve 13. minutě se ke střele odhodlal Alfred Finnbogason a za Rensingem zvonila tyč. V minutě osmnácté se mohl hlavou prosadit Jan Morávek, kdyby mu nescházela přesnost. Teprve potom se osmělil Marvin Ducksch, jehož pumelice o kousek minula břevno. FCA byli aktivnější a soupeře v první půli přestříleli.

Jenomže ne nadarmo se říká, že fotbal nemá logiku. V poslední minutě totiž Dodi Lukebakio našel na zadní tyči právě Ducksche, jehož hlavička do protipohybu gólmana Kobela přinesla hostům nečekané a zřejmě ne zcela zasloužené vedení - 0:1. Vedení, které vydrželo až do čtyřiašedesáté minuty, ve které zahrával Schmid z nějakých pětadvaceti metrů přímý kop.

Svou pravačkou ukázkově překopnul zeď a na první pohled to vypadalo, že muž v rukavicích senzačním zákrokem balon stihne odpálit do bezpečí. I proto, že Sergio Córdova svou dorážku nasměroval mimo. Avšak branková technologie jasně v opakovaném záběru ukázala, že kulatý předmět přešel čáru celým svým objemem - 1:1.

Poté se pokoušel prosadit Finnbogason a na druhé straně nebyl úspěšný Benito Raman. Tedy až do předposlední minuty řádné hrací doby, ve které pobídnul Alfredo Morales skvělým pasem za obranu právě svého belgického spoluhráče s číslem 9, jenž zcela nekompromisně po zemi prostřelil vyběhnuvšího Gregora Kobela - 1:2.

Celek z Düsseldorfu tedy má na kontě už jednadvacet bodů a věří, že po Borussii Dortmund se podaří bodovat i doma v utkání proti RB Lipsko. V Augsburgu mohou být naštvaní sami na sebe, protože šancí na to urvat tři body bylo dostatek. V příštím kole zajíždějí do Borussia-Parku v Mönchengladbachu, kde to nebude nic snadného.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele