24. kolo
02.03.2019 15:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Eintrach předvedl nevídaný obrat v nastavení a TSG přetlačil 3:2

Pamatujete na bájné finále Ligy mistrů v roce 1999 a famózní obrat Manchesteru United? Něco podobného se povedlo v ligovém zápase Eintrachtu Frankfurt proti Hoffenheimu. Ještě v nastaveném čase to vypadalo, že si svěřenci Juliana Nagelsmanna odvezou tři body, než srovnal Haller a v šesté minutě nastavení dokonal obrat Paciencia.

Začátek zápasu nebyl ničím zajímavý, na obou stranách bylo celkem dost nepřesností a brankáři byli dobrých dvacet minut bez práce. Ve 21. minutě měl Eintracht k dispozici volný přímý kop z naprosto ideální pozice a Ante Rebić ukázal, že je skvělým exekutorem standardek, když balón nádherně zakroutil do šibenice a poslal Frankfurt do vedení. Domácí tým byl po vstřelené brance ještě aktivnější a obrana TSG byla pod permanentním tlakem, nicméně do konce poločasu se ubránila. A těsně před jeho koncem hosté trochu nečekaně srovnali na 1:1. Přihrávku z pravé strany prodloužil patičkou Belfodil a Joelinton měl před prázdnou brankou snadnou úlohu.

Frankfurt musel na začátku druhého poločasu střídat autora první trefy Rebiće a na trávník Commerz-Bank Arény vyběhl Luka Jović, v Evropě velmi žádané zboží. V 56. minutě mělo TSG velkou šanci na vedení, Szalai se z dálky opřel do balónu a orazítkoval břevno! O chvíli později už se ale hosté radovali, když si Ishak Belfodil z levé strany udělal ve vápně prostor ke střele a na přední tyči překonal brankáře Trappa.

Vedení Hoffenheimu poněkud zhořklo, když se zbytečně nechal po faulu zezadu vyloučit Kasim Nuhu a tím začala domácí přesilovka. Nagelsmannovi svěřenci se zcela logicky uchýlili k defenzívě a odolávali tlaku Frankfurtu. Pět minut před koncem vytáhl brankář Baumann skvělý zákrok po střele Gaćinoviće a se začátkem nastaveného času to vypadalo, že si Hoffenheim výsledek už pohlídá.

Jenomže nepohlídal. V první minutě nastavení srovnal po rohovém kopu nikým nehlídaný Sébastien Haller a v šesté minutě nastavení dokonal dílo zkázy z pohledu hostů Goncalo Paciencia, jenž si naskočil na Hallerův lahůdkový centr. Eintracht ještě v nastavení prohrával, ale nakonec díky strhujícímu obratu získal všechny body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele