29. kolo
14.04.2019 18:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Frankfurt doma překvapivě bouchl s Augsburgem

Na Eintracht Frankfurt čekal v rámci 29. kola Bundesligy domácí zápas s Augsburgem. Mělo se jednat o poměrně jednoznačnou záležitost, opak byl ale nakonec pravdou a Augsburg získal velmi cenný a překvapivý skalp.

Frankfurtští šli do tohoto utkání v pozici na jaře v Bundeslize neporaženého týmu, který míří do Ligy mistrů. Drželi úctyhodnou sérii jedenácti ligových zápasů v řadě bez prohry. V týdnu sice dostal Eintracht lekci v Lisabonu, stejně ale nemohl nikdo čekat, že by se něco podobného mohlo stát i na jeho vlastním hřišti proti Augsburgu.

Hosté na tom byli před výjezdem k Mohanu dost jinak. V posledních dvou ligových zápasech prohráli a stále neměli jistou neúčast v baráži o udržení. Na patnáctém místě měli náskok pouhých čtyř bodů na šestnáctý Stuttgart.

Utkání začalo tak, jak se všeobecně předpokládalo. Už v 5. minutě se do šance dostal domácí tahoun Jović, ale branku hostí přestřelil. O minutu později tentýž hráč pro změnu namířil volej pouze do náruče brankáře Augsburgu. V 15. minutě už se však domácí fanoušci mohli radovat z branky svého týmu, když se razantní hlavičkou po centru Kostiće prosadil Paciência - 1:0.

Ve 27. minutě to vypadalo na penaltu pro Franfurt, když jeho hráči nastřelili ruku jednoho z fotbalistů hostí. Po přezkoumání videozáznamu ale rozhodčí rozhodl, že to na penaltu bylo málo. A tak udeřil Augsburg na druhé straně. Gregoritsch uvolnil ve vápně Richtera a ten ve skluzu překonal Trappa - 1:1. Ve čtvrté minutě nastavení první půle se hostům podařilo převážit misky vah na jejich stranu, když si druhou branku po tvrdé střele z hranice šestnáctky na své konto připsal Richter - 1:2.

Domácím situaci ještě více zkomplikoval tři minuty po začátku druhého poločasu Fernandes, protože po nešikovném zákroku inkasoval druhou žlutou kartu a musel tak předčasně do sprch, Frankfurt dohrával v početní nevýhodě. To se promítlo i do průběhu hry a ačkoliv se hráči Eintrachtu snažili, seč mohli, dokázali si vytvořit pouze jednu šanci v podobě střely Rebiće, kterou však v 71. minutě zblokoval domácí obránce.

V 84. minutě přišlo definitivní potvrzení o tom, že Frankfurt už svou sérii zápasů, v nichž bodoval, dále nerozšíří. Gregoritsch dostal po individuální akci nezastavitelného Richtera přihrávku od Baiera a uklidil míč k tyči - 1:3.

Augsburg se díky tomuto nečekanému vítězství dostal na čtrnácté místo o bod před Schalke a bude se mu zase o něco lépe dýchat. Eintracht si další zaváhání nemůže dovolit, pokud to s Ligou mistrů myslí vážně. Na záda mu totiž neustále dýchá Mönchengladbach a po tomto kole na fotbalisty od Mohanu ztrácí z pátého místa jediný bod.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Téměř 3. odmocnina. Kdo mě sleduje ,ví o čem je řeč.

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele