3. kolo
14.09.2018 20:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt 3:1

Dortmund podle očekávání zvítězil nad Frankfurtem. V zápase se za něj trefili tři různí hráči a Borussia nakonec zvítězila 3:1.

Hráči Dortmundu dominovali v zápase s Frankfurtem ve všech sférách. Více drželi míč, víckrát vystřelili na branku, měli více rohů a to nejdůležitější - vstřelili více gólů. Hostům se sice ve druhém poločase podařilo vyrovnat, Dortmund však výše zmíněnou herní převahu nakonec přetavil v góly a vyhrál 3:1.

Začátek první půle byl opatrný a obě mužstva se s rozehrávkou zdráhala. Až v 36. minutě se po rohovém kopu dostal k hlavičce domácí Abdou Diallo. Hlavičku sice brankář Trapp vyrazil, odražený míč si však znovu našel Diallo a tentokrát už se z nemýlil a z bezprostřední blízkosti míč usměrnil do odkryté části brány.

Do konce prvního poločasu už se nic nestalo a do kabin se tedy šlo za stavu 1:0 pro domácí. První půle však příliš atraktivní z pohledu fotbalu nebyla a zaplněný Signal Iduna Park se tedy spíše nudil.

Do druhé půle naskočili hosté z Frankfurtu v mnohem vyšším tempu a bylo na nich vidět, že chtějí vyrovnat, k čemuž jim výrazně napomáhala i dortmundská pasivita. A v 68. minutě se to skutečně podařilo. Danny da Costa se po krásné individuální akci s míčem propracoval na pravou stranu hřiště a následně míč nacentroval do pokutového území, kde si ho našel hostující útočník Sébastien Haller, který bez rozmyslu sklepl míč ke vzdálenější tyči. Bylo vyrovnáno.

Po vyrovnávacím gólu však přišel další herní obrat a Dortmund se probudil, jelikož chtěl tři body. O necelé čtyři minuty později od vyrovnávacího gólu se v pokutovém území hostů dostal k míči Marius Wolf, který po skvělém zpracování vystřelil po zemi ke vzdálenější tyči a vrátil Borussii vedení.

Skóre upravil na konečných 3:1 v 88. minutě Paco Alcácer, jenž se do míče opřel zpoza vápna a jeho technická střela skončila v síti. Cennou asistenci u třetího gólu Borussie si připsal teprve osmnáctiletý Jadon Sancho.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele