23. kolo
23.02.2019 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Bayern nepřesvědčil, ale důležitou výhru nad Herthou si připsal

Bayern Mnichov už neztrácí na vedoucí příčku ani bod a bude netrpělivě čekat, jak si v těžkém zápase povede Borussia Dortmund. Bavorský gigant přehrál Herthu Berlín nejtěsnějším způsobem, když po hodině hry překonal Jarsteina Javi Martínez. Bayern možná nepodal tolik přesvědčivý výkon, ale tři body mají v tuto chvíli velkou váhu. Ještě dodejme, že utkání předčasně skončilo pro vyloučeného Rekika, který uviděl červenou kartu v 81.minutě.

Hertha v Allianz Aréně poměrně dlouho vzdorovala a s Bayernem určitě sehrála dobré, vyrovnané utkání. V základní sestavě Berlína chyběl Vladimír Darida, který nakonec z lavičky ani do utkání nezasáhl.

Jméno Davie Selke vzbuzuje v českých luzích a hájích rozruch ve smyslu možné reprezentace. Útočník s českou maminkou byl první, kdo si v Allianz Aréně vypracoval nebezpečnou příležitost a dokonce vstřelil gól, který nemohl být pro těsný ofsajd uznán. Bayern se dostával do tempa pomalu, Hertha dokázala jeho útočné snahy dobře eliminovat a prakticky do ničeho ho za celý prvním poločas nepouštěla. První poločas skončil k překvapení fanoušků Bayernu 0:0, takže není divu, že trenér Kovać poslal hned z kraje druhé půlky do hry Thiaga Álcantaru.

Ale žádné zlepšení to nepřineslo. V 57.minutě měl obrovskou příležitost na vstřelení úvodní branky opět Davie Selke, ten už překonal Neuera, ale balón směřující do branky zastavil Joshua Kimmich. Bayern nebyl lepší, ale o pět minut později vstřelil z rohového kopu rozhodující gól. Na centr Jamese Rodrígueze si naskočil Javi Martínez a hlavou překonal Jarsteina.

Domácím vstřelená branka výrazně pomohla a hráčů v červených dresech bylo na jednou plné hřiště. Bayern už sice žádnou další branku nepřidal, ale závěr si zkušeně pohlídal. Měl to ulehčené o vyloučení Karima Rekika, který zasáhl do obličeje Roberta Lewandowskiho a od sudího uviděl rovnou červenou kartu. Jarstein pak ještě jednou zasáhl proti přímáku Davida Alaby a více už se v utkání nestalo. Bayern vyhrál 1:0 a dotáhl se na čelo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4 : 1 Pojdme!

Reagovat
Heresy

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

s javimarem v zakladu 2:0, bez nej 2:1

Reagovat
Rich

2:0 a budou rádi.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele