26. kolo
17.03.2019 18:00 CET
6 : 0
(3:0)

Reportáž

Bayern díky hattricku Jamese zostudil Mohuč 6:0

Tříbodový náskok Dortmundu na čele Bundesligy dlouho nevydržel. Bayern po razantní odpovědi znovu srovnal krok a šestibrankovou kanonádou do sítě Mohuče si alespoň částečně spravil chuť po vyřazení z Ligy mistrů. Bayern si rozdělil góly do obou poločasů a nejzářnější hvězdou byl tentokrát James Rodríguez, kolumbijský fotbalista zaznamenal hattrick.

Bayern Mnichov vypadl v Lize mistrů už nezvykle v osmifinále a ve zbytku sezony už mu nic jiného, než Bundesliga nebo DFB-Pokal nezbývá. Bavoři se na dálku přetahují o titul s Borussií Dortmund, takže toto utkání potřebovali bezpodmínečně zvládnout za tři body.

Tým trenéra Nika Kovače svého soupeře vůbec nešetřil a okamžitě ho začal přehrávat ve všech činnostech. V 5. minutě přesně odcentroval na kopačku Lewandowskiho David Alaba a Bayern díky jeho zásahu vedl 1:0. Zaplněná Allianz Aréna si brzy žádala druhý gól, ale musela si na něho chvíli počkat. Ve 35. minutě sklepl balón hrudí Goretzka a James Rodríguez střelou k tyči zvýšil na 2:0. Konečné poločasové skóre 3:0 pak dokonal parádní střelou k tyči Kingsley Coman.

Mohuč to měla na Bayernu hodně složité. Začátek utkání vůbec nezachytila a pak už se celý zápas jenom vezla. Domácí v 54. minutě zvyšovali už na 4:0, když si navedl balón na střelu opět James Rodríguez. Za další tři minuty už měl Kolumbijec na svém kontě hattrick. Brankáře Müllera potupil milimetrově přesný lobem a Bayern už vedl v zápase 5:0.

Nebohá Mohuč si zjevně přála co nejrychlejší konec utkání, ale její pohár hořkosti ještě dopit nebyl. Čtvrthodinu před koncem uzavřel dorážející Alphonso Davies střelecký účet utkání, který zněl pro hosty katastrofálně. Bayern zostudil Mohuč šesti brankami a s Borussií Dortmund má v tuto chvíli shodný počet bodů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
Heresy

zapas s live byl tragicky az nehodny nasim schopnostem tak doufam ze vyhrajem ligu a pohar ... tipovat nebudu vyhra je zasadni

Reagovat
Rich

Bayern má jedinečnou příležitost napravit tu středeční porážku s Liverpoolem přes vlastními fanoušky. Můj typ je 4-0 (Lewa 2x, Muller 1x, Gnabry 1x)

Reagovat
HSV1887

Bayern je jeste ve hre v poharu, takze se nebude soustredit jen na domaci soutez..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele