24. kolo
02.03.2019 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Leverkusen dal zapomenout na porážku z minulého týdne a doma porazil Freiburg

Hráči Bayeru Leverkusen se dokázali otřepat z porážky v Dortmundu a v domácím prostředí porazili Freiburg 2:0. Farmaceuti vyhráli zcela zaslouženě, po většinu utkání byli lepším týmem, než Freiburg, což nakonec demonstrovali dvěma vstřelenými góly.

Zápas v BayAréně přinesl rychlou branku a spoustu dalších příležitostí. Ve 4. minutě se opřel do odvráceného balónu Charles Aránguiz a parádní ranou propálil gólmana Schwolowa. Leverkusen navíc pokračoval v náporu a Weiser v další dobré pozici přestřelil branku.

Freiburg se prakticky k ničemu nedostával, Leverkusen ho po všech stránkách přehrával a vlastně bylo zázrakem, že poločasový výsledek skončil jen 1:0 pro domácí. Přitom blízko gólu byli i Jedvaj nebo Volland, kterého zblízka vychytal Schwolow. Volland si v prvním poločase rovněž zastříhal nůžkami, naštěstí pro Freiburg přestřelil branku.

Hosté si měli o přestávce co říci, hra Freiburgu opravdu postrádala téměř vše. Po změně stran už Freiburg přeci jenom více vidět a zasahovat musel i Hrádecky, který v 50. minutě předvedl výborný zákrok. O šest minut později mohlo být s hosty zle, sudí totiž po pádu Aránguize nařídil pokutový kop, který vzápětí po shlédnutí videa odvolal. Freiburg měl štěstí, ale druhé brance přeci jenom neunikl. Čtvrthodinu před koncem sehráli Farmaceuti nádhernou akci, kterou lehkým obloučkem zakončil Leon Bailey.

Druhá branka za Schwolowovými zády znamenala definitivní rozhodnutí. Těsně před koncem mohl alespoň kosmeticky upravit výsledek Günter, ale ve výborném světle se představil Hrádecky. Tečku za zápasem pak udělal nepřesnou střelou Volland a více už se nestalo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele