5. kolo
26.09.2018 20:30 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg 0:0

Mainz hrál s Wolfsburgem bez branek. Oba týmy se nachází se shodným počtem osmi bodů na hranici postupu do evropských pohárů.

Spokojenější s remízou mohou asi být domácí, přestože v závěru zápasu sahali po rozhodujícím gólu. Více brankových příležitostí si vypracoval Wolfsburg, kterému se loni přezdívalo v bundeslize "remízový král" (připsal si osm soutěžních remíz v řadě).

První gól zápasu mohli hosté vstřelit již ve 12. minutě. Brekalo si po individální akci postrčil míč na pravou nohu a vyslal jedovatou střelu na brankáře Müllera, který měl s jejím vykrytím velké problémy. Po velmi podobné akci trefil ve 23. minutě Brekalo tyč a Wolfsburg byl dosažení branky opravdu blízko.

A i další šanci měl na svědomí teprve dvacetiletý útočník Wolfsburgu Josip Brekalo. Ve 38. minutě střílel po zemi ke vzdálenější tyči, skvělým zákrokem nohou se však předvedl brankář Müller, jenž dokázal míč vyrazit vedle brány, mimo dosah hostujících hráčů.

Další velká šance přišla v 77. minutě a tentokrát měli domácí opravdu velké štěstí. Daniel Ginczek vystřelil z pravé strany po zemi a trefil bližší tyč, od které se však míč následně odrazil do zad brankáře Müllera. Ten však rychlým pohybem nechal míč odrazit vedle a připsal si tak další velmi důležitý zákrok.

K první velké šanci se domácí dostali až v nastaveném čase druhé půle, kdy mohli zápas rozhodnout ve svůj prospěch. Hráči Wolfsburgu skoro přestali hrát a domácí Bote Baku se dostal ke střele, která však k jeho nelibosti skončila pouze na břevně. Mainz tedy bere ze zápasu s Wolfsburgem alespoň bezbrankovou remízu, za kterou může být navzdory šanci ze závěru zápasu rád.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele