18. kolo
20.01.2019 15:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Norimberk po další porážce zůstává na dně tabulky

Naopak Hertha zvládla duel Na Max-Morlock-Stadionu velmi dobře. Dokonce se hráči nenechali rozhodit ani nepopulárním "šatňákem". Stará dáma tak slaví, protože v Norimberku vyhrála naposledy před bezmála šestnácti roky.

Po opatrnějším začátku se jako první odhodlal vyzkoušet Jarsteinovu pozornost Midisjan, avšak Marvin Plattenhardt jeho pokus cestou zblokoval. O dvě minutky později si Vedad Ibišević ukázkově vyměnil balon se Selkem a Matheniovi nedal pražádnou šanci zasáhnout - 0:1. Pojistku mohl přidat po půl hodině Duda, avšak ten si na své chvíle slávy musel počkat až do druhého dějství.

Z toho prvního bylo ukrojeno téměř dvaačtyřicet minut, když se po rohovém kopu dostal míč k Löwenovi, který patrně střílel, avšak kulatý předmět zvládnul dopravit na místo určení na malém vápně stojící Hanno Behrens - 1:1. Nicméně jak ukázal nástup do druhé půle, svěřenci Pála Dárdaie stejně nepřestali věřit, že odvezou domů do hlavního města všechny tři body. Nutno dodat, že předtím zahodil dobrou příležitost Mikael Ishak.

Prakticky hned z protiútoku centroval Lazaro, Ibišević šikovnou patičkou posunul za sebe na Ondreje Dudu, jemuž obránci nevěnovali žádnou pozornost. Mohl se tedy Mathenii zeptat, kam chce balon poslat. Nakonec zvolil dostatečné zakončení. Protože kdyby tuhle tutovku neproměnil, zřejmě by byl přeřazen do B týmu - 1:2.

O dvacet minut později centroval opět Valentino Lazaro. Selke chtěl zřejmě posunout na Ibiševiće, který však šikovně přenechal pro Dudu, který znovu nehlídaný uklízel za záda vyběhnuvšího brankáře - 1:3. Virgil Misidjan nechtěl prohrát, nicméně se neujala ani jedna z jeho následných dvou střel, jaké vyslal Jarsteinovým směrem.

V závěrečné desetiminutovce ještě Davie Selke trefil tyč, a poté mu radost zkazil Christian Mathenia. Hertha tedy může nadále doufat v pohárové umístění, avšak za týden je na programu duel proti nevyzpytatelnému Schalke 04. Norimberští věří, že pořád není nic ztraceno. Třeba se podaří uhrát nějaké body o příštím víkendu v Opel Areně v Mohuči.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele