14. kolo
02.12.2017 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Werder Brémy - VfB Stuttgart 1:0

Brankář Pavlenka podržel Brémy, které berou teprve druhou bundesligovou výhru v letošní sezóně. Vyrovnaný zápas mohly Brémy vyhrát o dva góly, ale rozhodčí kontroverzně neuznali gól kvůli ofsajdu. Výhra Brémy nikam neposunula. Mají sice jedenáct bodů, ale jejich úhlavní soupeř z Freiburgu remizoval s Hamburkem a stále je o bod před Werderem. Brémy se tak stále nachází na sedmnácté, sestupové příčce. Pro Stuttgart není prohra žádnou katastrofou, svěřenci trenéra Wolfa se totiž nachází na pohodlném dvanáctém místě, se sedmnácti body.

Na první větší šanci zápasu jsme museli počkat do 29. minuty, kdy stuttgartský Asano mířil z hranice pokutového území pouze vedlé pravé tyče Pavlenkovy brány. Ve 45. minutě se již skóre měnilo. Fin Bartels přihrál geniálně za obranu Stuttgartu, kde si míč našel Max Kruse, který neměl problém míč usměrnit do branky hostů. V 54. minutě vstřelil druhý gól Brém Kruse, ale rozhodčí gól neuznali kvůli ofsajdu.

V 64. minutě se skvělým zákrokem blýskl český brankář Jiří Pavlenka, který pohotově zasáhl proti střele Josipa Brekala, který mířil k právě tyči. V 70. minutě byl brémský Werder opět pouhý kousek od navýšení stavu utkání. Z přímého kopu málem naměřoval míč přímo do brány Thomas Delaney, ale balón nakonec skončil pouze v zámezí. V 84. minutě vyslal hostující Andreas Beck z hranice vápna střelu do levého dolního rohu, kde byl včas připraven Pavlenka. V 89. minutě jsme byli svědky poslední větší šance utkání, a to když si v pokutovém území Brém na centr naskočil Holger Badstuber, který ale zamířil pouze nad branku.

Šanci na odčinění nepříznivého výsledku má Stuttgard již příští pátek, kdy doma přivítá Leverkusen. Brémy se představí příští sobotu na půdě Dortmundu.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele