26. kolo
12.03.2018 20:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Werder Brémy - 1. FC Köln 3:1

Důležitý souboj o záchranu zvládl v pondělní dohrávce 26. kola Werder Brémy, který zdolal poslední Kolín v poměru 3:1 a výrazně snížil jeho šance na záchranu. Domácí celek se naopak přiblížil k získání prvoligové licence, v tabulce se posunul na třináctou pozici se třiceti body a na šestnáctou barážovou příčku Mohuče má pětibodový náskok. V domácím dresu znovu odehráli celý zápas český brankář Jiří Pavlenka a obránce Theodor Gebre Selassie.

Duel se rozbíhal podle předpokladů v opatrném duchu a na hřišti byla znát mírná nervozita z obou táborů. Ledy se prolomily ve 33. minutě, kdy Werder dostal do vedení Miloš Veljković. Dvaadvacetiletý srbský obránce se po rohovém kopu Januzoviče z pravé strany ocitl nikým nehlídán u zadní tyče a střelou z voleje z dvanácti metrů napálil balón do sítě kolem brankáře Horna, který zareagoval příliš pozdě.

Domácí mohli navýšit svůj náskok v předposlední minutě úvodního dějství. V jasné pozici na levé straně šestnáctky se zjevil pozdější hrdina Milot Rašica, ale v tomto případě mu zakončení vůbec nesedlo a míč poslal vysoko nad horní tyčku. Hosté z ničeho nic udeřili v 53. minutě a vrátili se do hry o vítězství. Po krásné kolmici od Pizarra si udělal místo mezi dvěma protihráči Juja Osako a parádně zavěsil pod břevno Pavlenkovy branky.

Jenže letos trápící se Kolín neměl radost ani pět minut, klub z Brém totiž dostal opět do vedení již zmiňovaný Rašica. Po krásné kolmici za obranu od Kainze přelstil ofsajdovou past a poté hodně nečekaným obstřelem po zemi zakončil kolem vyběhnutého Horna do branky, tato nenápadná trefa nakonec byla rozhodující. 1. FC mohl podruhé srovnat krok v 77. minutě, kdy byl blízko ke skórování Pizarro.

Devětatřicetiletý peruánský veterán, který právě ve Werderu strávil podstatnou část své kariéry a ještě v loňském ročníku oblékal jeho barvy, hlavičkoval po pasu z pravého křídla a z deseti metrů minul pravou konstrukci jen o centimetry. Definitivní tečku za utkáním udělal Maximilian Eggestein, jenž v 90. minutě pojistil vedení svého týmu. Po rychlém brejku přetlačil v osobním souboji bránícího Merého a přízemním pokusem překonal zoufalého Horna.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
HunterRomario

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele